ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

European summit on the Greek issue, in Brussels, on July 12, 2015 / Σύνοδος κορυφής για το ελληικό ζήτημα, στις Βρυξέλλες, στις 12 Ιουλίου, 2015

European summit on the Greek issue, in Brussels, on July 12, 2015 / Σύνοδος κορυφής για το ελληικό ζήτημα, στις Βρυξέλλες, στις 12 Ιουλίου, 2015

Γιατί οι επενδυτές προβάλλουν λόγους εμπιστοσύνης προς την οικονομία και την κυβέρνηση

Είναι πλέον πολύ αργά να γυρίσει έστω και μία πολιτική σελίδα στην ιστορία του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ιστορικό κεφάλαιο αποκλείεται να γράψει. Η παρένθεση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανοίξει.

Για να γυρίσει σελίδα, οφείλει προηγουμένως να δώσει απαντήσεις όχι μόνο στον λαό, αλλά και στους οπαδούς του. Στο κόμμα του, αλλά και (ιστορικά) στην Αριστερά, στο όνομα της οποίας έφτασε μέχρι την εξουσία.

Να απαντήσει, πριν από οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν έρχονται επενδυτές και επενδύσεις να σώσουν την Ελλάδα από την ογκώδη ανεργία, τη μετανάστευση και τη γενίκευση της φτώχειας και της γήρανσης.

Γιατί οι επενδυτές προβάλλουν λόγους εμπιστοσύνης και προς την οικονομία και προς την κυβέρνηση.

Να απαντήσει, αλλά τι να πει; Ότι τρέχει πίσω από τους υπουργούς του να μαζέψει τις γκάφες με τον ΟΑΠ, την οργή των Κινέζων, την αηδία των Αζέρων, την αγανάκτηση στο Ελληνικό ή τις ανοησίες ανίκανων συνεργατών του σε επενδύσεις όπως η μοναδική (εδώ και 10 χρόνια) του ελληνικού χρυσού στις Σκουριές;

Τι να απαντήσει όταν κεντρικούς άξονες πολιτικής, όπως το φορολογικό, τους αναθέτει σε άτομα της λογικής «τόσα μας λείπουν, τόσους φόρους θα βάλω»… Τις δε κοινωνικές παροχές σε υπουργούς που κοροϊδεύουν με ψέματα στην ασφάλιση, την υγεία και τις εισφορές.

Χωρίς απαντήσεις, όμως, θα παραμένει «σιδηροδέσμιος» των ευθυνών του.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καθήκον να απαντήσει στον λαό έως πότε θα ζει σε καθεστώς απειλής από τους αναρχοαυτόνομους, που χαϊδεύουν πολιτικοί και πολιτικές της ανίκανης κυβέρνησής του.

Εδώ, όμως, δεν ξέρει και ο ίδιος τι του γίνεται. Δεν ξέρει γιατί οι ίδιοι από το κόμμα του και από την κυβέρνησή του αφήνουν σκόρπια την παρανομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να χειριστεί και τις αδικίες στο ασφαλιστικό και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που καταληστεύθηκαν λόγω ανικανότητάς του να κατευθύνει πολιτική ισοδυνάμων στο Μνημόνιο.

Εάν δεν δώσει απαντήσεις, σε όλα αυτά και σε άλλα πολλά, θα αναλάβει τεράστια ευθύνη έναντι του λαού, αλλά και της κοινωνικής ιστορίας του τόπου. Το όνομά του θα συνδεθεί με καταστροφή. Ακόμα και των δικαιωμάτων που έχτισαν οι εργαζόμενοι με αγώνες και με την αξία τους.

[ΠΗΓΗ: http://www.apo.gr/, του Γιώργου Κράλογλου, ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, 24/02/2017]