ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

levy_economics_institute_papadimitriouΔεν ήταν τελικά γραφτό να επισκεφτεί την Χαλκιδική ο υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, ως προσκεκλημένος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στα πλαίσια της συμπλήρωσης 2 χρόνων της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς κάποιες σοβαρές υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Αθήνα, ενώ σήμερα και κατά την διάρκεια της ματαιωθείσας επίσκεψής του ήταν να συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, ενώ θα ήταν και ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση, το απόγευμα στην αίθουσα  του δημοτικού συμβουλίου στον Πολύγυρο.

Χαρακτηρίζουμε πλήγμα την ματαίωση της επίσκεψης του, καθώς η κοινωνία ανέμενε κάποιες περαιτέρω ερμηνείες από την πλευρά του για το πως θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, χωρίς να έρχονται επενδύσεις και με τις ήδη υπάρχουσες να παρεμποδίζονται, συν την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων από την υπερφορολόγηση, τις περικοπές και την ύφεση σ’ όλους σχεδόν τους δείκτες της οικονομίας.

Επιπλέον, αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσκεψη του υπουργού στην Ιερισσό για να συναντηθεί με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου και πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Γιώργο Ζουμπά.

Αναμέναμε ότι ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη θα του ζητούσε να επισκεφτούν το μεταλλείο των Σκουριών. Να δουν από κοινού την… καταστροφή, τον… κρανίου τόπο και να γνωρίσει ο υπουργός την τοπική κοινωνία, που υποτίθεται ότι δεν στηρίζει την μεταλλευτική δραστηριότητα και δεν έχει κανένα όφελος απ’ αυτή.

Όλα αυτά τα υπέροχα αστεία που διατυμπανίζουν, κατά καιρούς, οι antigold αλλά δεν επιτρέπουν σε κανένα Έλληνα πολιτικό ακόμη και στρατευμένο στο πλευρό τους να τα δει και να τα διαπιστώσει από κοντά. Κάποιες ξένες και ξένοι πολιτικοί στάθηκαν είναι αλήθεια πιο τυχεροί!

Για την ΜΚΟ κατά της φτώχειας και της πείνας και την επιτυχία της δημοτικής αρχής να συνάψει συμφωνία μαζί της για τα επόμενα 3 χρόνια θα μπορούσαν να τα λένε στο δρόμο οι δύο άντρες πηγαίνοντας προς τις Σκουριές. Άλλωστε, με τέτοιου τύπου αναπτυξιακές επιτυχίες, τι άλλο να συγκριθεί μαζί τους;

Μακάρι, οι δυσκολίες που υψώθηκαν σήμερα να αρθούν στο άμεσο μέλλον και ο υπουργός να καταφέρει να έρθει στην Χαλκιδική και να δεί τι σημαίνει ανάπτυξη από κοντά, ιδίως στο ΒΑ κομμάτι της χερσονήσου.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 03/02/2017]