Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ!

44_largeΑν εξαιρέσουμε τον εξαιρετικά μακρύ πρόλογο (και προφανώς ανούσιο, αλλά χρήσιμο προς antigold κατανάλωση) στην απάντηση της κυβερνητικής βουλεύτριας Κατερίνας Ιγγλέζη προς τον υπεύθυνο της ΔΗ. ΣΥ. σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και υποδομών Γιάννη Μανιάτη και δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στον… επίλογο της τότε γίνεται αντιληπτό ότι τον δικαιώνει εμμέσως, πλην σαφώς, αναφορικά με τα όσα της καταλόγισε στην ομιλία του στην Αρναία την περασμένη Παρασκευή.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται ο Γιάννης Μανιάτης επέκρινε την Κατερίνα Ιγγλέζη για το γεγονός, ότι 3 φορές μέσα σε 2 χρόνια ζήτησε εγγράφως από εκείνη ως πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος της βουλής να συζητηθεί το ζήτημα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου με τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές χωρίς εκείνη να μπεί καν στη διαδικασία να του απαντήσει έστω για τους τύπους.

Λέει λοιπόν η Κατερίνα Ιγγλέζη στην απάντηση της: “Κλείνω με την αναφορά του κ. Μανιάτη  στην Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος στην οποία είμαι πρόεδρος. Η επιτροπή περιβάλλοντος ασχολήθηκε και ασχολείται με πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα και είναι στον προγραμματισμό της και η συζήτηση για τον ορυκτό πλούτο. Ο κ. Μανιάτης, όμως, λάμποντας δια της απουσίας του, δεν μπορεί  να έχει άποψη για τις εργασίες της επιτροπής, η οποία παρεμπιπτόντως δεν μπορεί να δώσει λευκή επιταγή σε κάθε είδους εξορυκτική δραστηριότητα.”

Αν αφαιρέσουμε τα περιττά και στον επίλογο, η πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος αναγκάζεται να δεσμευτεί τόσο δημοσίως όσο και εγγράφως πλέον ότι η συζήτηση για τον ορυκτό πλούτο και την αξιοποίηση του ή μη θα γίνει, καθώς όπως λέει είναι στον προγραμματισμό της επιτροπής.

Μένει να διαπιστώσουμε, αν θα τηρηθεί αυτός ο προγραμματισμός και αν θα γίνει αυτή η πολύ κρίσιμη συζήτηση, με ποιους όρους και με ποιους συμμετέχοντες ως ειδικούς.

Θα δούμε δηλαδή μέλη του antigold συστήματος να παριστάνουν τους ειδικούς και την συζήτηση να διεξάγεται με όρους ημερίδας του SOS Χαλκιδική…;;;

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 24/02/2017]