ΤΑ ΝΕΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

xioniaΑκόμα δεν εξασθένησε η “Αριάδνη” και η Ελλάδα πλήττεται από νέο κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ. η χώρα θα παραμείνει έρμαιο στις διαθέσεις των χαμηλών βαρομετρικών έως το βράδυ της Πέμπτης. Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο προβλέπει:

Αττική: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 -6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 2 -4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5- 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία Θράκη: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι βοριάδες έντασης έως 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -11 έως -2 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Κεντρική Ελλάδα: Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες 4- 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί- βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 3- 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογα φαινόμενα απειλούν πρωτίστως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Με τοπικές χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πολύ πυκνές.

[ΠΗΓΗ: SPORTDAY, 10/01/2017]