ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕ

mitsotakis kini radiofoniki sinentefxiΤην επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ταυτόχρονη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη σε 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης.

Ο Πρόεδρος της  ΝΔ είπε ότι αυτή η αξιοποίηση πρέπει να γίνει με σεβασμό προς το περιβάλλον. “Όλοι οι γεωλόγοι μας λένε ότι η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει τεράστια ορυκτολογική δύναμη, η οποία αξίζει και πρέπει να αξιοποιηθεί με βασικό γνώμονα στο σεβασμό στο περιβάλλον. Έτσι και αλλιώς η κείμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή.” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επένδυση χρυσού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κοιτασματολογικό δυναμικό της ΒΑ Χαλκιδικής λέγοντας τα εξής:

“Είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση από την οποία ζουν πολλοί άνθρωποι και έχει την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η εταιρεία προσφέρει σημαντικά έσοδα στο Ελληνικό κράτος και μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα στο μέλλον. Επίσης η εταιρεία έχει δικαιωθεί στα δικαστήρια. Πρέπει να προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Το κράτος να ελέγχει αλλά όχι να βάζει τρικλοποδιές.” δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 30/01/2017]