ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ. ΟΙ 700 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ 500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

013 kentriki stoa fΤην άνοιξη του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η Ελληνικός Χρυσός την αξιοποίηση του κοιτάσματος στην Ολυμπιάδα, που αφορά την εξόρυξη μόλυβδου, αργύρου, ψευδάργυρου και χρυσού. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει ζωή σε ένα πολυμεταλλικό κοίτασμα που παραμένει ανενεργό εδώ και 23 χρόνια. Ήδη στο έργο δουλεύουν περίπου 700 εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην παραγωγική διαδικασία.

Στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης από τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός, παρουσία και των εκπροσώπων των εργαζομένων της, τονίστηκε πως σύσσωμη η εταιρεία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσει το επενδυτικό πλάνο της που θα τη φέρει πιο κοντά στους παραγωγικούς στόχους της. Να σημειωθεί πως για το 2017 η Ελληνικός Χρυσός έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ (85 εκατ. ευρώ για την Ολυμπιάδα, 185 εκατ. ευρώ για τις Σκουριές, 25 εκατ. ευρώ για το Μαντέμ Λάκκο) που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο επενδυτικό πλάνο ύψους 1 δισ. ευρώ από το 2012 μέχρι το τέλος του 2019.

Ειδικότερα, από την πλευρά των εργαζομένων της εταιρείας σημειώθηκε πως η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στην παροχή αδειών ρουτίνας σχετικά με το έργο στις Σκουριές θα ανοίξει τον δρόμο για την άμεση πρόσληψη 500 εργαζομένων στα μεταλλεία και την πρόσληψη άλλων 500 μέχρι το τέλος της άνοιξης στον κατασκευαστικό τομέα των Σκουριών, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και αγορά. Αυτή τη στιγμή το σύνολο των εργαζομένων που απασχολεί η εταιρεία φτάνει τα 2.000 άτομα (μαζί με εργολάβους).

 

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, της Λέττας Καλαμαρά 27/01/2017]