ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: “ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΑΡΝΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ”

pano-ierissosΈνα πανό έξω από το πολιτιστικό κέντρο της Ιερισσού. που το περιεχόμενο του ισούται με 1000 λέξεις!

Οι επικεφαλής των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία υποδέχθηκαν με σεβασμό την εισαγγελική εντολή που ζητάει την απόσυρση των πανό που έχουν αναρτηθεί στα Μαδεμοχώρια υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, οι μεταλλωρύχοι είπαν τόσο στον αστυνομικό διοικητή της Αρναίας, όσο και στον αντίστοιχο αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Λαζαρίδη ότι καλό θα ήταν να κατεβούν όλα τα πανό έχουν αναρτηθεί κατά μήκος της διαδρομής από Αρναία μέχρι την Ουρανούπολη, ανεξαρτήτως φιλομεταλλευτικού ή αντιμεταλλευτικού περιεχομένου.

Ίσως η χωροθετική επέκταση αυτής της εισαγγελικής εντολής θα ήταν ένα πρώτο βήμα επιστροφής και εμπέδωσης αυτής της πολυπόθητης ειρήνευσης και ηρεμίας που επιζητεί διακαώς η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής στο σύνολο της. Με κάποιο τρόπο. Από κάποιο νήμα να πιαστεί.

Άλλωστε στην Ιερισσό υπάρχει αναρτημένο ένα πανό έξω από το πολιτιστικό κέντρο που αναφέρει: “Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος”.

Ασχέτως, το τι εννοούν ή υπονοούν οι εμπνευστές αυτού του πανό και σε ποιους απευθύνονται νομίζουμε ότι η συγκεκριμένη φράση θα μπορούσε να γίνει το σύνθημα αυτής της προσπάθειας για αληθινή και ουσιαστική επαναφορά της κοινωνικής ειρήνης στο δήμο Αριστοτέλη, κάτι που άλλωστε ήταν προεκλογική δέσμευση της τωρινής διοίκησης του δήμου.

Ας είναι το περιεχόμενο αυτού το πανό για παράδειγμα, η αφορμή για να αναρτηθούν αντίστοιχου περιεχομένου πανό στις εισόδους όλων των χωριών του Δήμου.

Για να υπενθυμίζει σ’ όλους αυτή τη μεγάλη ανάγκη και προσπάθεια. Δείχνοντας περιφρόνηση ή… κατανόηση σ’ εκείνους που θα επιχειρήσουν να την προβοκάρουν μη σεβόμενοι “το θέλω” της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου για κοινωνική γαλήνη.

Αν υπάρχει θέληση για κάτι τέτοιο, υπάρχει και τρόπος λοιπόν. Ας ελπίσουμε και ας συμμετέχουμε σε κάτι θετικό, όχι μόνο τυπικά για τις γιορτινές μέρες που έρχονται, αλλά και για τα πιο δύσκολα που φαίνεται να είναι μπροστά μας και μας θέλουν ενωμένους για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε.

ΥΓ. Θα μπορούσαμε να σταθούμε στο ανθενωτικό περιεχόμενο άλλων πανό που υπάρχουν σε Ιερισσό, Ν. Ρόδα και Ουρανούπολη. Επιλέξαμε όμως το συγκεκριμένο γιατί νομίζουμε ότι ταιριάζει ιδανικά στην προκειμένη περίπτωση

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 9/12/2016]