ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΑΝΑΣ: «Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ… Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ»

13680497_1732811647004568_4667854968240303569_nΟ Γιώργος Τσανανάς, μεταλλειολόγος μηχανικός, με καταγωγή από τη Χαλκιδική, στέλεχος της Ν.Δ., μίλησε σχετικά με την επένδυση χρυσού και τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής

Γιώργος Τσανανάς «Από τη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έχουμε παλινωδίες όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις και την επέκταση του επενδυτικού σχεδιασμού. Αργοπορούν οι φάκελοι, υπάρχουν στρεβλώσεις, και δεν προχωράει η κατάσταση ομηρίας στην περιοχή, έτσι είναι εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν προχωράει με παρέμβαση ντόπιων που είναι αντίθετοι. Δεν ξέρουν τι να κάνουν, ούτε αυτοί που εργάζονται, αλλά ούτε και αυτοί που περιμένουν να εργαστούν.

Υπάρχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες στην περιοχή. Κατάγομαι από την πολύπαθη Στρατονίκη Χαλκιδικής που γίνονται εξορύξεις. Κάπου στη μέση είναι η πραγματικότητα για το καλό της νέας γενιάς. Έχει χαθεί μια γενιά με τις παλινωδίες. Δούλεψα μέχρι το 1993 και έφυγα από τη Χαλκιδική. Άμα δε δρομολογηθεί μια μέση αλλά κοινά αποδεκτή λύση από όλους δε γίνεται τίποτα. Από την εποχή τη δική μου έχουν δεκαπλασιαστεί τα αποθέματα.

Χρειάζονται τέσσερεις προϋποθέσεις για να δουλέψει μια τέτοια υπόθεση, στη Γερμανία που σπούδασα το έμαθα:

  1. Πρέπει να υπάρχει το κοίτασμα
  2. Επενδυτικό κεφάλαιο
  3. Περιβαλλοντική μελέτη
  4. Συναίνεση

Πρέπει η κατάσταση να αλλάξει, δεν αλλάζει με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μπορώ και εγώ να βοηθήσω να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου, στο θέμα της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Υπάρχει παράγραφος μελέτης για βελτίωση του περιβάλλοντος. Εγώ έχω 10 προτάσεις ανά πάσα στιγμή, είναι και χωρίς κόστος, θα τις δεχτεί η εταιρεία. Έχει πει κανείς εάν φύγει η εταιρεία τι θα γίνει στην περιοχή; Νεκρά Θάλασσα! Ποιος θα εξουδετερώσει τα όξυνα νερά; Εδώ που φτάσαμε δεν πάμε πιο πέρα.

Εφόσον εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοευρωπαϊστής, θα πρέπει να κάνει διημερίδα με πρόταση του υπουργείου, και όλοι μπορούν να βοηθήσουν να μπουν κάτω τα πράγματα και η εταιρεία, να μπουν υπογραφές και να γίνει νέο μνημόνιο.

Η Ελλάδα είναι γωνιακό μπαλκόνι όσον αφορά το κλίμα της , είναι προνομιούχος όσον αφορά κλίμα, θάλασσες, έχει πλούτο κάτω από τη γη, στη θάλασσα φυσικό αέριο, πετρέλαιο που είναι ανεκμετάλλευτα. Την ανάπτυξη πρέπει να τη δουλέψεις. Πρέπει να στηθεί ο πυλώνας της ανάπτυξης πάνω στην εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων.

Έχουμε 1,5 δις ανέργους, ποιος θα πληρώσει γι αυτούς στα ασφαλιστικά ταμεία; Γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών χωρίς να συμμετέχει ο ιδιοκτήτης στο τελικό ποσό, και γιατί να μη συμμετέχει στο τελικό ποσό; Κανείς δεν ασχολείται με την πίτα. Πως θα γίνει ανάπτυξη με τα ματ; Με το πόλεμο;

Με ενδιαφέρει η ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Έχω 10.000 ένσημα. Η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν από αντίδραση για τιμωρία. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι πρέπει να ανανεωθεί το κόμμα. Οι τεχνοκράτες θα τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη. Δεν είναι ούτε οι γιατροί, ούτε οι δάσκαλοι, ούτε οι δικηγόροι. Πιστεύω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ριζικές τομές. Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα.

Τι θα κάνει η Ν.Δ. με το θέμα της επένδυσης;

Θέλω να βοηθήσω στο θέμα αυτό της επένδυσης, θέλω να τους πω τι θα γίνει , πως θα γίνει. Όσο περισσότεροι πιστέψουν σε μένα τόσο το καλύτερο, γιατί ξέρω τι πρέπει να γίνει.

Δίνω το στίγμα, η ενασχόλησής μου με την πολιτική έχει σαν σκοπό να εξουδετερώσει κάθε φόβο από τον προβληματισμένο κόσμο, από τον κόσμο που είναι αρνητικός. Είναι η τέταρτη φορά που προσπαθώ να μπω στα ψηφοδέλτια, από το 12 προσπαθώ».

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 12/12/2016]