ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ»!!!

ola-ta-mantemohoria-leme-nai-sta-metalleiaΜονομερής κρίνεται η εντολή εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία ζητείται η απομάκρυνση των πανό πανό που έχουν αναρτηθεί υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Μαδεμοχώρια του Δήμου Αριστοτέλη.

Η ορθή εντολή θα ήταν «να απομακρυνθούν τα πανό που έχουν αναρτηθεί σχετικά με τα μεταλλεία στα χωριά του Δήμου Αριστοτέλη»

Για την ιστορία, όπως πληροφορούμαστε από δημοσίευμα στο politesaristoteli.blogspot, την σχετική απόφαση γνωστοποίησε τηλεφωνικά στο προεδρείο του σωματείου των μεταλλωρύχων ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Αρναίας. Τηλεφωνική συνομιλία για το ζήτημα είχαν ο αντιδήμαρχος Αρναίας Χαράλαμπος Λαζαρίδης με τον πρόεδρο του σωματείου Χρήστο Ζαφειρούδα.Όταν ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων ρώτησε τον αντιδήμαρχο τι θα γίνει με τα αντίστοιχα πανό των antigold που κατα καιρούς είναι αναρτημένα κατά μήκος της διαδρομής, από την Ιερισσό μέχρι και το κέντρο της Ουρανούπολης, ο κ. Λαζαρίδης τον παρέπεμψε στον εκτελούντα χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά!

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα φιλομεταλλευτικά πανό στα Μαδεμοχώριαούτε υβριστικά είναι, ούτε απειλητικά, ούτε παρακινούν στη βία, σε αντίθεση με τα «επιθετικά» πανό σε Ιερισσό και αλλού. Και βέβαια δεν δυσφημούν την περιοχή με συνθήματα για “θανάτους” και “καρκίνο”, όπως δυστυχώς συμβαίνει κατά κόρον με τα πανό που αναρτούν οι antigold.  Θα μας ενημερώσει κανείς αν έγινε καταγγελία επώνυμη και αν ναι, από ποιόν;xrysos-ellinikos-pano

Επιπλέον, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η αθλιότητα που επικρατεί κάθε τρείς και λίγο με τα συνθήματα που ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους και τα κτίρια στην Μ. Παναγία δεν ενοχλεί κανενός την ηθική και την αισθητική;

Παρομοίως καμία κοινωνική ευαισθησία δεν υπήρξε όταν κάποιοι έγραψαν απειλητικά μηνύματα σε βάρος εργαζόμενων γυναικών έξω από σούπερ μάρκετ της Ιερισσού.images-2

Αναμφίβολα, οι αποφάσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Να ισχύουν όμως προς όλες τις πλευρές και όχι επιλεκτικά, έτσι όπως είπαν και οι μεταλλωρύχοι τόσο στον αστυνομικό διοικητή της Αρναίας όσο και στον αντιδήμαρχο: «Να κατεβούν όλα τα πανό. Βεβαίως. Από Αρναία μέχρι και την Ουρανούπολη όμως…»

Αξίζει να ρίξουμε και μια ματιά στα σχόλια των αναγνωστών στο δημοσίευμα του politesaristoteli.blogspot:

Ανώνυμος είπε:Η εισαγγελίαΠολυγύρου έχει εικόνα για το τι κρεμιέται σε πανό στα 3 κατεχόμενα από antigold χωριά; Αν δεν έχει οφείλει να το κάνει. Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι τυφλή σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Αλλιώς δημιουργεί το αίσθημα της μη απόδοσης δικαιοσύνης. Δεν γίνεται να μπαίνουν σέενα κουβά τα πολιτισμένα πανό στα βόρεια χωριά με τις αλητείες που κρεμάνε στα παραθαλάσσια.8 Δεκεμβρίου 2016 – 2:37 μ.μ.

Ανώνυμος είπε:Στην Ιερισσό που τα πανόείναι στα φανάρια και δεν βλέπειςτίποτα ο εισαγγελέαςτόσοκαιρόγιατί δεν είπετίποτα; 8 Δεκεμβρίου 2016 – 3:31 μ.μ.

Ανώνυμος είπε:Αν δεν φύγουνπρώτα τα πανόαπόΙερισσό δεν κατεβαίνειτίποτα. 8 Δεκεμβρίου 2016 – 3:33 μ.μ.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…