ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΜΠΑ

zoumpas1Αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Αριστοτέλη προφανώς αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία… Δήμαρχος είναι ένας μη εκλεγμένος ως δήμαρχος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος πήρε τη θέση του αποχωρήσαντος μπροστά στα «δύσκολα» κανονικού δημάρχου, που είχε εκλεγεί με ενωτικό λόγο και συνθήματα κατά της διχόνοιας!

Ο κος Ζουμπάς λίγο μετά την ανάληψη του δημαρχιακού θώκου ξεκαθάρισε τη θέση του: Είναι κατά της επένδυσης χρυσού στο δήμο. Μπράβο του, και δικαίωμά του σεβαστό…

Αυτό που δεν δικαιούται ο κος Ζουμπάς είναι να βγαίνει δημοσίως εκμεταλλευόμενος τη θεσμική του ιδιότητα και να εκφράζει τις αντιεπενδυτικές του απόψεις εν ονόματι των δημοτών. Γνωρίζει πολύ καλά πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου είναι υπέρ της επένδυσης και το μόνο που προσφέρει στον τόπο δίνοντας την εντύπωση πως οι «κάτοικοι» δεν θέλουν την επένδυση, είναι «κακές υπηρεσίες».

Και τελικά είναι ανήθικο να προσπαθεί να περάσει τις απόψεις που έχει ως μέλος του «κινήματος» SOSΧαλκιδική, μιλώντας ως δήμαρχος Αριστοτέλη. Ναι, ανήθικο όσο βαρύς και αν ακούγεται αυτός ο χαρακτηρισμός.

Τελευταίο κρούσμα η συνέντευξή του στον φιλόξενο σε κάθε antigoldφωνή ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Εκεί ο κος Ζουμπάς μίλησε με τόσο… πάθος κατά της επένδυσης, που άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια… Πρώτο σενάριο η προσπάθεια του κου Ζουμπά να γίνει αρεστός σε συγκεκριμένη «σκληροπυρηνική» πολιτική φράξια του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπάρξει πιθανώς μελλοντική αξιοποίησή του. Άλλο σενάριο τον θέλει να υποκύπτει στις πιέσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και να περνά από την μετριοπαθή αντίσταση στην κατά μέτωπο επίθεση… Με άλλα λόγια να «βγει μπροστά». Άλλο σενάριο είναι να ξεκίνησε από τώρα την προεκλογική του εκστρατεία για τις επόμενες δημοτικές εκλογές βασιζόμενος κι αυτός σε «antigold» αφήγημα, παίρνοντας παράδειγμα από την επιτυχία της κας Ιγγλέζη.

Ότι και να συμβαίνει, δηλώσεις σαν τις κάτωθι είναι απαράδεκτες για έναν «δήμαρχο» παράταξης η οποία κέρδισε τον δήμο υποσχόμενη ενότητα και λύσεις…

  • Είναι γεγονός ότι η εταιρεία έχει καταθέσει ένα σχέδιο το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και το οποίο προέβλεπε με βάση αυτό της δόθηκε η εκμετάλλευση στη βόρεια Χαλκιδική και η μεταλλοκτησία..
  • Το Υπουργείο έχει απορρίψει τη μέθοδο γιατί η μέθοδος του flash smelting είναι καταστροφική, η εταιρεία δεν μπορεί τεχνικά να αποδείξει πως μπορεί να γίνει αυτό και να απαντήσει στις αιτιάσεις του υπουργείου και επομένως όλο το σχέδιο βρίσκεται στον αέρα.
  • […] υπήρξε μια τροποποίηση της τεχνικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, που μπορεί να μην είναι σημαντική, ωστόσο όταν κάποιο έργο είναι σε αμφισβήτηση στο σύνολό του, δεν μπορείς να αδειοδοτείς κομματάκια του
  • Υπάρχουν και οι βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να πατήσει η ελληνική κυβέρνηση και να προχωρήσει στο σταμάτημα της καταστροφικής επέκτασης που σχεδιάζει η Ελντοράντο στη βόρεια Χαλκιδική.

Να σημειώσουμε πως η συνέντευξη Ζουμπά ακολούθησε την απαράδεκτη «επίσημη» ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη (διαβάστε εδώ), με την οποία ο δήμος «εκφράζει την ικανοποίησή του και για τη δεύτερη απόφαση του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Πάνου Σκουρλέτη, που δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 και με την οποία ο πρώην υπουργός απορρίπτει την αίτηση θεραπείας της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”»!!!

Εμφανώς κάτι δεν πάει καλά στον δήμο μας και το μόνο που δεν κάνει η δημοτική αρχή είναι προσπάθεια επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος των διενέξεων λόγω της επένδυσης. Απαιτούμε δημοτική αρχή ΟΛΩΝ των πολιτών και να πάψει η καρέκλα του δημάρχου να αποτελεί εφαλτήριο για προσωπικές φιλοδοξίες. Ο δήμαρχος υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες του. Ούτε να κάνει χατίρια σε μειοψηφίες, ούτε να εξυπηρετεί αμφιλεγόμενα «κινήματα», ούτε να προωθεί προσωπικές και κομματικές απόψεις.