ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ” ΤΟ 17% ΤΗΣ ΔΕΗ, ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

stathakis2_0«Με τη μεταφορά του 17% της ΔΕΗ στο νέο υπερταμείο θα γίνει και η σχετική συζήτηση για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, ενώ βασική κατεύθυνση αποτελεί η αξιοποίηση των συμμετοχών του Δημοσίου.

Σε συνέντευξή του, χθες, σε ραδιοφωνικό σταθμό (Real FM), ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ερωτηθείς για το 17% της ΔΕΗ, παρέπεμψε στη θέση που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση ότι πρέπει να συζητηθεί όταν περάσει στο υπερταμείο αυτό το ποσοστό.Όπως τόνισε, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ένα πρόγραμμα, μέσα σε αυτό είναι και το 17% και υπάρχει μια συμφωνία για το πώς και υπό ποιους όρους θα περάσουν αυτές οι συμμετοχές του Δημοσίου στο νέο υπερταμείο. «Αυτή η διαδικασία», συνέχισε, «είναι προς συζήτηση και νομίζω ότι αυτή κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί με την ίδρυση του νέου υπερταμείου. Άρα, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δέσμευση ή απάντηση αυτή τη στιγμή».

Σχετικά με τις νέες του αρμοδιότητες, ο υπουργός, αναφερόμενος στις προτεραιότητες, στάθηκε ιδιαίτερα στον μεγάλο τομέα της ενέργειας, που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, περιλαμβάνει απελευθέρωση αγορών και σύγκλιση προς το ευρωπαϊκό μοντέλο λειτουργίας. Τόνισε ότι χρειάζονται συγκεκριμένα και προσεκτικά βήματα προς τη μετάβαση αυτή, ώστε να γίνει με ασφάλεια, χωρίς να επηρεάσει μεγάλους παίκτες και παραγωγούς και φυσικά και τη ΔΕΗ, με μέτρο και πάντα με αίσθηση του οφέλους των καταναλωτών, αλλά και ενθαρρύνοντας έναν νέο κύκλο επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα

Στα ίδια βήματα με τον Σκουρλέτη σχετικά με τις Σκουριές

Ουδεμία αλλαγή υπάρχει ως προς τα βήματα, τον τρόπο και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν όσον αφορά τις μεταλλουργικές δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, επανέλαβε στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναφερόμενος στην απόφαση του προκατόχου του Π. Σκουρλέτη, με την οποία Συνέντευξη του Γ. Σταθάκη για τις προτεραιότητες του υπουργείου Ενέργειας ζητάει από την εταιρεία να αποδείξει την εφαρμοσιμότητα της μεθόδου μεταλλουργίας στη μονάδα επεξεργασίας για την παραγωγή καθαρού χρυσού, αργύρου και χαλκού στο Μαντέμ Λάκκο, επισήμανε ότι «ακολουθώ ακριβώς τα ίδια βήματα με τον προκάτοχό μου, δεν υπάρχει καμία διαφορά, τηρώντας πάντα τους αυστηρούς κανόνες νομιμότητας που οφείλει να τηρεί το κράτος απέναντι σε μια σύμβαση η οποία υπάρχει αυτή την στιγμή με το Ελληνικό Δημόσιο»

Ψηλά στην ατζέντα το κτηματολόγιο

Παράλληλα, σημείωσε ότι ψηλά στην ατζέντα του ΥΠΕΝ είναι η ολοκλήρωση του έργου του κτηματολογίου αλλά και η ενίσχυση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, κάνοντας λόγο για μεγάλες τομές που απαιτούνται ως προς την εφαρμογή του.

[ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ, 24/11/2016]