ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑNTIGOLD ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΑ Ν. ΡΟΔΑ!

lidl_4Φώτο αρχείου από παλιότερο κρούσμα έλλειψης δημοκρατίας έξω από κατάστημα της Ιερισσού…

Θύμα του ανελέητου κοινωνικού ρατσισμού των antigold έπεσε ακόμη ένας νέος άνθρωπος από την Ιερισσό.

Το “έγκλημα” του; Να καταθέσει αίτηση για πρόσληψη στα μεταλλεία Κασσάνδρας από την Ελληνικός Χρυσός, ενώ εργάζεται σε βενζινάδικο στα Ν. Ρόδα.

Μόλις έγινε γνωστή η αίτηση του νέου στο antigold σύστημα που λυμαίνεται δυστυχώς αυτό το μικρό κομμάτι (ευτυχώς) του δήμου Αριστοτέλη, όλως “τυχαίως” απολύθηκε από το βενζινάδικο χωρίς καμία προφανή αιτιολογία…

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη πέφτουν θύματα αυτής της μορφής ρατσισμού, επειδή είτε θέλουν να δουλέψουν στο μεταλλείο, είτε δε θέλουν να λάβουν μέρος σε “δράσεις” εναντίον του επενδυτικού έργου, είτε επειδή έχουν συγγενείς που εργάζονται ήδη στο μεταλλείο. Και να ήταν μόνο αυτά; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα κρούσματα εκφοβισμού σε γυναίκες από το Στρατώνι που εργάζονταν σε σουπερ μάρκετ στην Ιερισσό και πολλά άλλα…

Η τραγική ειρωνία είναι ότι τις τελευταίες μέρες πολύ λόγος έγινε για δημοκρατία. Αρχίζοντας από τις παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων στο πλαίσιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού, μέχρι την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Όλα αυτά όμως για το antigold σύστημα είναι ψιλά γράμματα, αν όχι παντελώς άγνωστα πράγματα. Δημοκρατία για αυτούς όπως και ελευθερία άποψης και γνώμης υφίσταται μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ομοιογένεια και ταύτιση. Με την διαφορετικότητα, όπως και με την πραγματικότητα έχουν άλυτο ζήτημα και μαζί τους όσοι κάτοικοι αναγκάζονται να τους ανέχονται από φόβο.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 19/11/2016]