ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ “ANTIGOLD ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” ΘΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ BULLYING ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ;

skouries-to-kas-gnomodotise-uper-tis-autopsias-stis-arxaiotitesΕίναι εξαιρετικά σύνηθες οι antigold ανεξαρτήτου επαγγελματικής και επιστημονικής ιδιότητας να έχουν άποψη για όλα και εκτός του πιστοποιημένου γνωστικού αντικειμένου τους.

Επομένως δεν μας ξαφνιάζει και τόσο η στάση του κ. Σισμανίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» μπήκε σε άγνωστα επιστημονικά ύδατα για εκείνον αναφερόμενος επικριτικά στην αναβίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Αυτό που πάντα θα ξαφνιάζει με αυτούς τους ανθρώπους θα είναι η έλλειψη αυτοκριτικής άλλα και κριτικής διάθεσης απέναντι στα κακώς κείμενα του δικού τους χώρου.

Για παράδειγμα δεν ακούσαμε ποτέ κανέναν “επιφανή”, καμία ΜΚΟ ή άλλη συλλογικότητα “σχετική” με το μεταλλευτικό ζήτημα να καταδικάζει την κάθε απαράδεκτη στάση που αγγίζει τα όρια του εκφοβισμού σε βάρος όποιου επιστήμονα αρθρώσει άποψη είτε υπέρ της μεταλλευτικής, είτε ουδέτερη.

Δεν ακούσαμε ποτέ τον κ. Σισμανίδη να καυτηριάζει το bullying που υπέστη ο συνάδελφος του αρχαιολόγος Κώστας Παπαστάθης στην Ιερισσό από μερίδα επαγγελματιών “οικολόγων”.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ο κ. Παπαστάθης είναι εκείνος που έφερε στο φως τα αρχαιολογικά ευρήματα των Σκουριών με δαπάνη της Ελληνικός Χρυσός, για τα οποία οι antigold και κάποιοι άλλοι υπηρέτες της κομματοκρατίας στην χώρα παριστάνουν ότι είναι ισάξια του Παρθενώνα (!!!)

Επιπλέον, είναι αυτός ο επιστήμονας αρχαιολόγος που λέει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το να μεταφερθούν αυτά τα ευρήματα εκτός του μεταλλείου, έτσι ώστε να αναδειχθούν.

Ας θυμηθούμε ένα βίντεο (δείτε εδώ) που δείχνει την προκλητική ασέβεια στα όρια του τραμπουκισμού που έχουν πάντα έτοιμο προς χρήση οι αυτόκλητοι και δήθεν υπερασπιστές του περιβάλλοντος και την επέδειξαν σε βάρος του αρχαιολόγου των Σκουριών που δεν τους κάνει το χατίρι να συνταχθεί με την αντιμεταλλευτική υστερία τους.

Μέχρι πότε και η επιστημονική κοινότητα στο σύνολο της θα μένει αμέτοχη σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές;

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 11/11/2016]