ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΕ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΑΡΧΙΣΕ Η ANTIGOLD ΓΚΡΙΝΙΑ…

693715-giorgos-stathakisΔεν έκλεισαν καλά-καλά δύο εικοσιτετράωρα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και το antigold παρεάκι της Χαλκιδικής άρχισε τη γκρίνια, αγωνιώντας να δώσει το στίγμα του στη νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Σε ανάρτησή του στο antigold.org ο Τόλης δηλώνει ευθαρσώς:

«[…] Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπερασπιζόμαστε εδώ ούτε το σύνολο των ενεργειών του Πάνου Σκουρλέτη ως υπουργού και μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το σύνολο των ενεργειών του σε σχέση με το Επενδυτικό Σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός. Και σίγουρα δεν υπερασπιζόμαστε κατά κανένα τρόπο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιλογή της οποίας είναι να προχωρήσει το Επενδυτικό Σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός – με όλα τα προβλήματα νομιμότητας που έχει, παρά την τεράστια οικολογική καταστροφή που ήδη προκαλεί και χωρίς κανένα όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι ο νέος υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, ο άνθρωπος που λίγες μέρες νωρίτερα υπέγραψε με ενθουσιασμό τη CETA, τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με συγκεκριμένη αποστολή: να «κλείσει» τις υποθέσεις που συναντούν μεγάλες αντιστάσεις από την κοινωνία, είτε σχετίζονται με το ξεπούλημα της – ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και για την επιβίωση των κατοίκων αυτής της χώρας – βιομηχανίας ηλεκτροπαραγωγής, είτε με τον ανυποχώρητο αγώνα για ζωή και καθαρό περιβάλλον που δίνεται στη Χαλκιδική. Αυτή είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ της κυβέρνησης και προκειμένου να κλείσουν αυτές οι ανοιχτές πληγές, οι «αριστερές» και οικολογικές ανησυχίες είναι εμπόδιο. Είναι περιττοί ακόμα και οι προβληματισμοί σχετικά με την τήρηση των συμβάσεων και την ικανοποίηση του δημοσίου συμφέροντος. Ο νέος υπουργός ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν ένας ψυχρός εκτελεστής».

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε όσον αφορά το ποιοι προωθούν την ανωμαλία, την αναμπουμπούλα και την διχόνοια στον τόπο μας…