Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

koutras tsipras ionia odosΜια φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ενημερώνεται από τον πρόεδρο του Άκτωρα Δημήτρη Κούτρα για την πορεία του έργου των δίδυμων σηράγγων της Κλόκοβας στη Ριζά Ναυπακτίας στο πλαίσιο της παράδοσης τμήματος της Ιόνιας Οδού κινητοποίησε κάποια antigold τρολ στο twitter.

Ειδικότερα στο #Skouries αυτη η φωτογραφία τέθηκε στην κρίση των επισκεπτών του κοινωνικού μέσου δικτύωσης μαζί με τη φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο του Άκτωρα μαζί με τους PaulWright και Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο Διευθύνοντες Συμβούλους της EldoradoGold και της Ελληνικός Χρυσός αντίστοιχα να προσέρχονται από κοινού στο γραφείο του υπουργού περιβάλλοντος τον περασμένο Γενάρη με το παρακάτω…quiz:

lapavitsas gia tsipra koutra

Από την πλευρά μας, δεν βλέπουμε κάποια ομοιότητα, αλλά μια μεγάλη διαφορά.

Στην αριστερή φωτογραφία, ένας μεγάλος ξένος επενδυτής για τα Ελληνικά δεδομένα και δυο πολύπειροι Έλληνες μηχανικοί μεταλλειολόγοι προσέρχονται στο γραφείο ενός πολιτικού αξιωματούχου για να τον ενημερώσουν για το αυτονόητο.

Την μέγιστη ωφέλεια που προσφέρει το επενδυτικό έργο στο μεταλλευτικό κοιτασματολογικό δυναμικό της ΒΑ Χαλκιδικής, η επένδυση της EldoradoGold στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρία συντεχνιών και οικονομικών συμφερόντων.

Στην δεξιά φωτογραφία, ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για ένα έργο ύψιστης σημασίας για την Δυτική Ελλάδα από τον κατασκευαστήτου.΄Ένα έργο που εξελίσσεται, ολοκληρώνεται και προσφέρει ανάπτυξη και προοπτική, που ο Αλέξης Τσίπρας την βίωσε μιλώντας με εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής.

Μακάρι αυτή η στιγμή που αποτυπώνεται σ’ αυτή την φωτογραφία να αποτελέσει ένα προμήνυμα της προβολής του άμεσου μέλλοντος αυτής της χώρας. Ένα μέλλον με θετικές εξελίξεις και προοπτικές στο οποίο θα πρωταγωνιστεί η πρόοδος, η δημιουργία και η προκοπή.

Άλλωστε, το δήλωσε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προχθές κατά την παράδοση αυτού του τμήματος της Ιόνιας Οδού: “Η ανάπτυξη δεν θα έρθει ουρανοκατέβατη, θέλει δουλειά”.

Θα συμφωνήσουμε απολύτως μαζί του. Ευχόμαστε να το εννοεί.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 4/9/2016]