Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ … ΟΛΙΓΩΝ…

dhmos-aristotelh870Με ανακοίνωσή του (δες εδώ) ο Δήμος Αριστοτέλη «χαιρετίζει» την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτη (05-07-2016), με την οποία επιστρέφεται στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», ως ανεπαρκής και με ανακολουθίες, η «Τεχνική Μελέτη της Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού Οξέος Μαντέμ Λάκκου» προκειμένου αυτή να συμπληρωθεί και να διορθωθεί εντός διμήνου. Και αυτό, όπως αιτιολογεί, «γιατί η συγκεκριμένη απόφαση καταδεικνύει αναλυτικά και τεκμηριωμένα, ότι η προτεινόμενη από την εταιρεία μεταλλουργική μέθοδος ακαριαίας τήξης (flashsmelting) δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά, ενώ υπογραμμίζεται ότι, όχι μόνον είναι τεχνικά ανεφάρμοστη, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων και το ευρύτερο περιβάλλον»!!!.

Αναρωτιέμαι πόσο περισσότερο προσβλητικός μπορεί να γίνει ο Δήμος προς τους δημότες του… Αφ’ ενός διότι δεν σέβεται την άποψη της (ομολογουμένως) πλειοψηφίας, η οποία είναι υπέρ της επένδυσης, και αφετέρου διότι νομίζει πως απευθύνεται σε αγράμματους ηλιθίους χρησιμοποιώντας την παρωχημένη προπαγανδιστική επιχειρηματολογία του Υπουργείου και του «κινήματος» για να «πείσει» – ποιους άραγε; Προφανώς τους κομματικούς και «κινηματικούς» οπαδούς του, τους οποίους επίσης προσβάλλει θεωρώντας πως τρώνε… κουτόχορτο!

Το γελοίο είναι πως δεν μπορώ και να πω «αυτόν ψηφίσαμε, αυτός μας αξίζει», αφού αυτόν τον ανεκδιήγητο δήμαρχο δεν τον έχουμε καν ψηφίσει…