Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”

elliniki-simaia-660«Αν επιτύχει λοιπόν η αυριανή συγκέντρωση, θα δημιουργήσει μία εικόνα προς τα έξω πολύ διαφορετική από εκείνη που “πουλά” η κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους. Ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και ότι ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και στην κοινωνία παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν ψηφίσει.»…

Να λοιπόν που στην κυβέρνηση αρχίζουν πλέον να νιώθουν στο πετσί τους όλα όσα οι ίδιοι υπέθαλπταν όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Την πλέον σκληρή και άγονη αντιπολίτευση του “όχι σε όλα”. Τώρα βιώνουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας, τους προπηλακισμούς υπουργών. Τώρα στρέφεται εναντίον τους το “όπλο” των socialmedia που χρησιμοποίησαν κατά κόρον στην πορεία προς την εξουσία.

Και έχουν ήδη αρχίσει να αντιδρούν αμήχανα. Ενοχλημένα. Τώρα “βαφτίζουν” ακραία ή υπονομευτικά τα συλλαλητήρια. Ανατριχιάζουν στη σκέψη ότι κάποιοι μπορεί να ζητούν… Παραιτηθείτε! Τώρα ζητούν ή μάλλον απαιτούν συναίνεση. Αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Τώρα έχουν αρχίσει να πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα. Και το πρόβλημα μόλις ξεκίνησε. Και δεν μπορούν εύκολα να το διαχειριστούν. Και έρχεται και καλοκαίρι. Και θα πρέπει να πάνε και στις περιφέρειές τους. Και εκεί θα αντιμετωπίζουν την οργή του κόσμου. Οι οποίοι δεν θα είναι ούτε ακροδεξιοί ούτε φασίστες. Πιθανώς να είναι και πρώην ψηφοφόροι τους. Από εκείνους που έκαναν τον λάθος να πιστέψουν…

Από τους “αγανακτισμένους” και το κίνημα “δεν πληρώνω” από τα αναθέματα και τους μύδρους επί δικαίων και αδίκων, από τις κατηγορίες για… γερμανοτσολιάδες και προδότες, μέχρι τον καταιγισμό υποσχέσεων για παροχολογίες, οι ΣΥΡΙΖΑίοι ως αντιπολίτευση συνέβαλαν στο να διαλυθεί πλήρως η χώρα και η οικονομία. Ακύρωσαν δε τις όποιες προσπάθειες ανασυγκρότησης είχαν γίνει (έστω και με αρκετά λάθη…) και εξασφάλισαν την ανέλιξή τους στην εξουσία. Και τώρα ενοχλούνται που αρχίζουν να εμφανίζονται ψήγματα αντίδρασης.

Τους ενόχλησαν οι… γραβατωμένοι όταν κατέβηκαν στους δρόμους, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες μαζί με ελεύθερους επαγγελματίες. Και το διακωμώδησαν. Άρχισαν να βάλλουν κατά του… κινήματος των αστών και έβαλαν μπροστά τη “μηχανή” του ταξικού διχασμού. Κήρυξαν ταξικό πόλεμο και έφτασαν μάλιστα στο σημείο υπουργοί να δηλώνουν είτε ότι “αυτή τη φορά η αριστερά δεν θα καταθέσει τα όπλα της (Κατρούγκαλος)”, είτε ότι “ο λαός μας ψήφισε για να επιβαρύνουμε τους Μένουμε Ευρώπη (Κυρίτσης)”. Και τόσα άλλα…

Τώρα λοιπόν, το μεγάλο πρόβλημα είναι το αυριανό συλλαλητήριο. Αυτό προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν. Πώς τα φέρνει όμως η ζωή, ε… Μέσα από τα socialmedia μεγάλωσε το κίνημα των “αγανακτισμένων”, μέσα από τα social media αρχίζει και η μεγάλη αμφισβήτηση. Βλέπετε, έχουν χάσει οι ΣΥΡΙΖΑίοι και τους Λαφαζανικούς. Γιατί τα παιδιά του Παναγιώτη ήταν εκείνα που κυρίως έκαναν τη δουλειά. Όπως και την αποδόμηση κάθε αντιπολιτευτικής γραμμής στους πρώτους μήνες…

Αν επιτύχει λοιπόν η αυριανή συγκέντρωση, θα δημιουργήσει μία εικόνα προς τα έξω πολύ διαφορετική από εκείνη που “πουλά” η κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους. Ότι μέσω αυτής διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και ότι ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και στην κοινωνία παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν ψηφίσει. Πρόσφατα είναι άλλωστε τα συγχαρητήρια του κ. Dijsselbloem προς τον κ. Τσίπρα και ο θαυμασμός για το πώς μπορεί και κερδίζει εκλογικές και κοινοβουλευτικές μάχες παρά την αντιλαϊκή πολιτική του.

Και ακριβώς γι αυτό, θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας χρήσιμος από τους εταίρους. Γιατί έχει καταφέρει μία “αριστερή” κυβέρνηση να περάσει μέτρα που αν τα είχε εισηγηθεί οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, από τις αντιδράσεις και τον χαμό που θα γινόταν θα… κουνιόταν η Ακρόπολη από τη θέση της. Ενώ με τους ΣΥΡΙΖΑίους μπορεί να κουνηθεί μεν, αλλά επειδή θα έχει πουληθεί…

Για φανταστείτε λοιπόν το κόστος από την κατάρρευση αυτής της εικόνας. Το προφίλ του Αλέξη στο εξωτερικό θα δεχθεί ηχηρό ράπισμα. Και δεδομένων και των δυσμενών για τον πρωθυπουργό ευρημάτων από τις δημοσκοπήσεις όπου έχει πλέον αρχίσει να παγιώνεται μία διαφορά που είτε φτάνει είτε ξεπερνά τις 5 μονάδες, η κατάσταση και μαζί και η εμπιστοσύνη των ξένων θα αρχίσει να γίνεται επισφαλής.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr , του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, 14/6/2016]