Ο ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ (ΚΑΙ ΑΜΕΤ-ΑΝΟΗΤΟΣ) ΚΥΡΙΤΣΗΣ

KIRITSISΤο όνειρο ζωής του δημοσιογράφου Γιώργου Κυρίτση έγινε πραγματικότητα : Βουλευτής!!! Εύγε νέε μου, άντε και υπουργός…

Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Σπούδασε στο Πάντειο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5. Εργάστηκε επίσης στο Σκαι, στον Αδέσμευτο Τύπο και ως ευθυμογράφος στα περιοδικά ΜΕΝ και ΚΛΙΚ. και στην AthensVoice, ενώ κείμενα του έχουν δημοσιευθεί  στο περιοδικό Γαλέρα και στην ιταλική εφημερίδα Manifesto. Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία εργαζόταν ως μαρμαράς και ως υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο.

Όσον αφορά τις διχαστικές δηλώσεις του περί του εκδικητικού ΣΥΡΙΖΑ που τον ψηφίσαμε για να τιμωρήσει αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ στο  δημοψήφισμα, δεν με εξέπληξαν καθόλου… Το είχαμε προβλέψει εξ’ άλλου πρόσφατα (δες εδώ), πως με Κυρίτση θα έχουμε γέλιο…

Το άρθρο του Κυρίτση στην «Αυγή», για την επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα, προκάλεσε σάλο. Καλύτερα τα είπε ο βουλευτής Β’ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος:

«Η δήλωση του κ. Κυρίτση ότι η κυβέρνηση “ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο για να μετακυλήσει, όσο μπορεί, τα βάρη στους μενουμευρωπαίους” προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό» αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του ο Δημήτρης Καμμένος.«Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για πρώτη φορά σε ένα δημοψήφισμα, εκφέροντας τη γνώμη του για μέτρα που τον αφορούσαν. Ποιος ήταν υπέρ του ΝΑΙ και ποιος του ΟΧΙ μικρή σημασία έχει, διότι η επόμενη μέρα μάς βρήκε ενωμένους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας. Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει, ως εκπρόσωπος του λαού, να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως» σημειώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Εκτός του Δ. Καμμένου των ΑΝΕΛ, τον άδειασαν κι άλλοι συνοδοιπόροι όπως ο Χρυσόγονος, ο Μάρδας… αλλά και σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ωστόσο, ο βουλευτής πλέον Γιώργος Κυρίτσης δεν κάνει βήμα πίσω. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, ουσιαστικά επανέλαβε το ίδιο, αφού επιμένει στη θέση του. «Εννοούσα τα ευπορότερα στρώματα, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του “Ναι” στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.