O… ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ!

zoumpas1Κάποιοι έχουν υπερεκτιμήσει το ρητό «ο επιμένων νικά», λησμονώντας πως συχνά ο επιμένων γίνεται γραφικός, και δεν βλέπουν μπροστά τους το ζωντανό παράδειγμα του κου Τόλη Παπαγεωργίου.

Ο –μη εκλεγμένος– δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη κος Ζουμπάς, έδωσε συνέντευξη στο ΑΤLΑΣ TV, την οποία ανέβασαν στο διαδίκτυο οι «εργολήπτες Χαλκιδικής», στο ergo-blog. (Δείτε εδώ). Και ενώ το ΣτΕ δικαιώνει συνεχώς την Ελληνικός Χρυσός και η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείο Περιβάλλοντος εγκρίνει ακόμη μια μελέτη δίνοντας το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των Σκουριών, ο από σπόντα δήμαρχος συνεχίζει να κατηγορεί και να παραπληροφορεί τους δημότες του.Μεταξύ των άλλων, ο κος Ζουμπάς είπε και τα εξής ωραία:

  • Να ψάξουμε και την νομιμότητα των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Νομίζω ότι οι Νόμοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν παραβιαστεί πολλές φορές για να γίνει πραγματικότητα η εξόρυξη στις σκουριές και αυτό θα πρέπει να ψαχτεί. Αυτό επιμένουμε κόλας ότι θα πρέπει να ψάξει η Κυβέρνηση.
  • Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ακολουθεί την νομιμότητα- μια νομιμότητα όμως που οι άλλοι δημιούργησαν στα μέτρα τους. Θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση με βάση το ότι αυτή η επένδυση θα είναι η καταστροφή της βόρειας Χαλκιδικής και άρα θα πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο.
  • Ισχύει ο μεταλλευτικός κώδικας του ’30. Από τότε με κάποιες αλλαγές συνεχίζει να εξυπηρετεί της εταιρεία και αυτούς που φέρονται σαν ιδιοκτήτες των Μεταλλείων.Αυτό στις ευνομούμενες πολιτείες και στα κράτη που λένε ότι είναι σύγχρονα έπρεπε από πολλά χρόνια αν αλλάξει.
  • Όλα τα χρόνια στην περιοχή μας ήταν προτεραιότητα τα Μεταλλεία και μετά έπονταν όλα τα άλλα. Βέβαια όσο οι δραστηριότητες των Μεταλλείων ήταν μικρές και περιορισμένες δεν μπορούσε κανείς να πει π.χ. ότι από την δραστηριότητα κάτω από την Στρατονίκη, μπορεί να κινδυνεύσει η Αμμουλιανή. Όταν όμως σήμερα μιλάμε για 30, 50 φορές μεγαλύτερη εκμετάλλευση κινδυνεύουν και η Αμμουλιανή και η Ουρανούπολη και προπάντων τα νερά της περιοχής. Αν μείνουμε χωρίς νερά δεν μπορεί να δουλέψει ο τουρισμός.
  • Δημιούργησαν την μονομέρεια των Μεταλλείων γιατί έτσι τους συμφέρει και μάλιστα προγραμματίζουν και αυτή την μονομέρεια.Ενώ είναι εκ. χιλιάδες οι επισκέπτες του Αγίου όρους, αν περάσεις τον δρόμο που συνδέει την Εγνατία με το Άγιο Όρος ή τον δρόμο της Ολυμπιάδας, θα δεις ότι ο δρόμος αυτός είναι ξεχασμένος από την πολιτεία. και δεν είναι τυχαίο. Είναι γιατί έχουν χαρακτηρίσει την περιοχή μεταλλευτική.
  • Επένδυσαν οι άνθρωποι κι εμείς προσπαθούμε να τους στηρίξουμε. Όλα αυτά και η προσπάθεια προβολής του Δήμου και η προσπάθεια εναλλακτικών τρόπων απασχόλησης και η προσπάθεια εύρεσής εναλλακτικών τρόπων ανάπτυξης, όλα αυτά βοηθούν τους επαγγελματίες του τουρισμού. 600 είναι οι επιχειρήσεις που απασχολούνται με τον τουρισμό. Προσπαθούν οι άνθρωποι με κάθε τρόπο, έχουν επενδύσει κόπους μιας ζωής και νομίζουν ότι έρχεται μια εταιρεία καναδικών συμφερόντων να θέσει σε κίνδυνό ζωές και περιουσίες.

Σε απάντηση του κου Ζουμπά θα παραθέσω μόνο ένα σχόλιο αναγνώστη, για να καταλάβει πλέον και ο ίδιος πως και οι πολίτες δεν μπορούν να καταναλώσουν κι άλλο antigold σανό… Χορτάσανε τόσα χρόνια…

«Ανώνυμος says: 15 Μαΐου 2016 – 6:14 μ.μ. Reply

Ο δήμαρχος μιλά για «παραβίαση της νομιμότητας που άλλοι τη δημιούργησαν στα μέτρα τους». Οι άλλοι, ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; Και πως το ΣτΕ μετά από τόσες φορές που έκρινε την νομιμότητα δεν αντιλήφθηκε ότι η «νομιμότητα έχει παραβιαστεί, όπως και οι νόμοι (ΜΟΝΟΝ ΦΥΣΙΚΑ) τα προηγούμενα χρόνια» όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος. Μήπως και το ΣτΕ έφερε τη νομιμότητα στα μέτρα του;

Όταν λείπουν ή εξαντλούνται τα επιχειρήματα αρχίζει η αοριστία και η αερολογία τύπου, φταίνε οι άλλοι, το σύστημα, τα κοράκια, οι νταβατζήδες, όλοι όσοι κυβέρνησαν, τα συστημικά ΜΜΕ, οι κένταυροι, όλοι τους γνωρίζετε, τα λαμόγια και ένα σωρό απροσδιόριστα κέντρα, πάντα μα πάντα χωρίς ονοματεπώνυμο. Ο διπολισμός δυστυχώς πυροδοτήθηκε πιο έντονα στην περιοχή μας από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα: «εμείς οι άνθρωποι της φύσης, αυτοί οι αδίσταχτοι εκτελεστές», «εμείς οι ηθικοί, αυτοί οι ανήθικοι», «εμείς το νέο, οι άλλοι το παλιό», «εμείς οι αγωνιστές, οι άλλοι οι πουλημένοι», «εμείς που αγαπάμε το λαό, οι άλλοι που αγαπάνε την πάρτη τους».

Δυστυχώς, έχει και ουρά το θέμα. Ο δήμαρχος νοιάζεται μόνον για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Δεν τον ενδιαφέρει πως θα επιβιώσουν όλοι αυτοί που εργάζονται στα μεταλλεία. Ούτε ο ίδιος φυσικά πιστεύει ότι μπορεί εναλλακτικά να απασχοληθούν οπουδήποτε στον πρωτογενή τομέα, ούτε και ως σερβιτόροι για τρίμηνο στις τουριστικές μονάδες, αφού πέραν του μεγάλου αριθμού, οι κυρίαρχοι και τα αλάνια της παραλίας έχουν βρει μονοπάτια ξενόφερτων που κοστίζουν ελάχιστα και … προσφέρονται.»

Εντάξει κε Ζουμπά, σας καλύψαμε και στο θέμα του τουρισμού;