Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΣΗΣ

Coal_Mine_Land_ReclamationΟι τεχνολογίες, μέθοδοι και τρόποι αποκατάστασης θέσεων εξόρυξης, χώρων απόθεσης αποβλήτων και “εν γένει” μεταλλευτικών περιοχών βρίσκονται σήμερα σε υψηλό βαθμό τεχνικής ετοιμότητας και βέλτιστο επίπεδο πρακτικής προσέγγισης.

Τα θετικά αποτελέσματα είναι εμφανή τόσο στο γεωμορφολογικό τοπίο που προκύπτει, όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση η κοινωνική διάσταση, οι ισχύουσες νομοθετικές πράξεις και το θεσμικό πλαίσιο θέτουν την αποκατάσταση στο επίκεντρο των απαιτήσεων.

Κάθε επιχειρηματικότητα στο χώρο εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου ενδιαφέρεται πρωτίστως και έχει σε άμεση προτεραιότητα την αποτελεσματική αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των φυσικών αποδεκτών.

Σχολιοτου Blog: Την ίδια εικόνα αναμένουμε να ζήσουμε στις Σκουριές σε 7 περίπου χρόνια με την διαδικασία της παράλληλης αποκατάστασης του ανοικτού ορύγματος.

Να μην λησμονούμε όμως, ότι ήδη στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής συντελείται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έργο με την αποκατάσταση των χώρων απόθεσης από την εποχή του Μποδοσάκη.

Λεπτομέρειες για τις τελευταίες εξελίξεις του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα μπορείτε να διαβάστε και στο νέο τεύχος των “Μεταλλευτικών Νέων”.

Όσοι τυχόν δεν μπορείτε να βρείτε το περιοδικό μπορείτε να το διαβάσετε και στην ηλεκτρονική έκδοση του πατώντας κλικ ΕΔΏ.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, του Δρ. Γεωλογίας Ν. Αρβανιτίδη, 18/5/2016]