ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015

EUROZONE-GREECE_2015_6_22_20_46_30_b2Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε το 63% του λαού που είπε ΟΧΙ στα τότε μέτρα και έβαλε χέρι στις καταθέσεις, ελέγχοντας τη ροή τους με capitalcontrols. Το 2016, ως αριστερό καθεστώς, λέει ΝΑΙ σε διπλάσια μέτρα, αφήνει τους Τούρκους έξω από τη Χίο και βάζει τον Πρόεδρο, σε ρόλο Μαδούρο, να στρώνει χαλί για δημοψήφισμα και δραχμή.

To 2015 ζούσαμε με τα απόνερα του 2014 (που γύριζαν την ύφεση σε ανάπτυξη) αλλάξαμε όμως την κυβέρνηση, σοσιαλιστών κρατιστών των Σαμαρά –Βενιζέλου με το “εφεύρημα ΕΝΦΙΑ”, παραδίδοντάς την στον αριστερό Τσίπρα που υποσχέθηκε να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να βάλει δικαιότερους φόρους.

Το 2016 ο Τσίπρας, ως αριστερό καθεστώς, μας υποχρεώνει να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ και μάλιστα αυξημένο, μαζί με 4,5 δισ. ευρώ φόρους από τα μέτρα των 5,4 δισ. και “υποσχετική” στο ΔΝΤ για ακόμη 2 δισ. ευρώ φόρους από τα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δισ.

Το 2015 λειτουργούσαν κανονικά η πολύπλευρη επένδυση της Α.Ε. Ελληνικός Χρυσός, η αλυσίδα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, η ΣΟΦΤΕΞ, η ΙΜΑΣ, τμήματα κάθετης παραγωγής στις χαλυβουργίες και 20.000, περισσότερες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ υπήρχε προοπτική για τη γιγαντιαία επένδυση Αφάντου στη Ρόδο.

Το 2016 το αριστερό καθεστώς έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να κλείσει τις εγκαταστάσεις της Α.Ε. Ελληνικός Χρυσός (δεν τα κατάφερε -ακόμη- επειδή ο όμιλος κατέφυγε στη δικαιοσύνη) κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει την επένδυση στη Ρόδο, αγνοεί τα 20.000 λουκέτα σε μικρομεσαίες, απαξιώνει τη βαριά βιομηχανία (χάλυβα, τσιμέντο, υαλουργία, αλουμίνιο, διατηρώντας τιμές ενέργειας 40% υψηλότερες της υπόλοιπης Ευρώπης) και κοροϊδεύει (με τριμερείς συναντήσεις) τους απολυμένους των κλειστών μεγάλων βιομηχανιών χαρτιού, ταινιόδρομων και των αλυσίδων ηλεκτρονικών.

Στις αρχές του 2015 γνωρίζαμε ότι έχουμε 6.000 επιχειρήσεις στη Βουλγαρία (ως αποτέλεσμα του αποπνικτικού ελληνικού φορολογικού καθεστώτος 2010-2014) αλλά και τάση μετανάστευσης, στις επιχειρήσεις αυτές, 10.000 Ελλήνων εργατών και υπαλλήλων.

Από τις αρχές του 2016 μαθαίνουμε ότι βρίσκονται στο δρόμο μετεγκατάστασης στη Βουλγαρία άλλες 3.000 επιχειρήσεις και ότι η Ελλάδα με κεφάλαια 10 δισ. ευρώ κρατάει τα σκήπτρα επενδύσεων στη Βουλγαρία (έναντι Ολλανδίας, Λουξεμβούργου, Αυστρίας), ενώ ευεργετεί την εργασία στη γείτονα με 80.000 εργαζόμενους η πλειοψηφία των οποίων είναι Έλληνες μετανάστες.΄

Το 2015 οι Τράπεζες είχαν περισσότερους κωδικούς καταθετών και λογαριασμούς από εκείνους που βρήκαν μετά από δύο μήνες των capital controls της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2016 η Βουλγαρία και ειδικότερα το Τραπεζικό της σύστημα ευγνωμονεί το αριστερό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ για τους 60.000 ελληνικούς κωδικούς ΑΦΜ που συνοδεύονται από αντίστοιχους Τραπεζικούς λογαριασμούς και ίσως (στο μέλλον) αντίστοιχες επιχειρήσεις και επαγγέλματα.

Το 2015, με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ανοικτά, σε όλη την χώρα, 80.000 περισσότερα καταστήματα που απασχολούσαν 35.000 υπαλλήλους.

Το 2016 (λίγο πριν το Πάσχα) Εμπορικοί Σύλλογοι και Επιμελητήρια ανακοινώνουν ότι εκτός των 80.000 καταστημάτων που έκλεισαν, μεταξύ 2015-2016, βάζουν λουκέτο άλλα 20.000 καταστήματα και στους απολυμένους στον κλάδο εμποροϋπάλληλων θα προστεθούν 35.000 άνεργοι.

Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας “ορκίστηκαν” ότι τα κρατικά αεροδρόμια, ο ΟΛΠ, τα λιμάνια, τα τρένα, τα νερά και οι υποδομές θα μείνουν σε κρατικό έλεγχο και δεν πρόκειται να δοθούν σε ιδιώτες “ξυπνοπούλια” για τους οποίους υπάρχουν μόνο φυλακές…

Το 2016 το αριστερό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, για να μην χάσει την εξουσία, πούλησε σε ιδιώτες “ξυπνοπούλια” 14 κρατικά αεροδρόμια και τον ΟΛΠ (πράττοντας άριστα –κατά τη γνώμη μου- για όποιον λόγο και αν το έκανε) ενώ έχει στα σκαριά (πάρα πολύ σωστά) δεύτερη φουρνιά αεροδρόμια, τον ΟΛΘ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελληνικό, όλες τις μαρίνες. Και στο βάθος την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΔΕΦΑ, την ΔΕΠΑ και μεγάλο μέρος της ΔΕΗ.

Το 2015 η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε το ΔΝΤ να χορεύει στο ρυθμό της και να μοιράζει λεφτά στην Ελλάδα με την απειλή ότι ο Τσίπρας θα ξεσηκώσει την υπόλοιπη αριστερή Ευρώπη εναντίον του.

Το 2016 το ΔΝΤ (μόνο του) βάζει το αριστερό καθεστώς να χορεύει στο ρυθμό του… ενώ οι άλλοι θεσμοί δουλεύουν τους καθεστωτικούς της Ελλάδας με νούμερα ανάπτυξης και αναστροφής της ύφεσης και με μοναδική υπόσχεση την συμφωνία που εξασφαλίζει στον Τσίπρα παράταση στην εξουσία.

Κι επειδή κάποιοι, αιθεροβάμονες, επιμένουν πως ο Τσίπρας θα προστατέψει από τη λαίλαπα του καθεστώτος τους πελάτες του κρατικούς υπαλλήλους, τους παραπέμπω στη ρήση του Τζιάνι Ανιέλι που εύστοχα μας θύμισε ο σχολιαστής Slobotan «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

 

[ΠΗΓΗ: capital.gr, του Γιώργου Κράλογλου, 5/5/2016]