ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ

dekatesseris-syllipseis-gia-ta-epeisodia-se-exarcheia-syntagmaΕυρωπαίοι αλληλέγγυοι , που ήρθαν στη χώρα μας λόγω του προσφυγικού, αλλά και παράτυποι μετανάστες έχουν ενταχθεί στις τάξεις των αντιεξουσιαστών, που συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, μετά τη σύλληψη έντεκα νεαρών, επτά υπηκόων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τεσσάρων Ιρανών, για συμμετοχή στις ομάδες που προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου. Οι συλλήψεις έγιναν σε δύο φάσεις κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία , αλλά και σε επεισόδια στην Πανεπιστημίου, την Εμμανουήλ Μπενάκη και την πλατεία Εξαρχείων. Οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια δύο Έλληνες σεσημασμένοι για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, τρεις Γάλλοι, δύο Ελβετοί, ένας Αυστριακός μία Κύπρια και τέσσερις Ιρανοί υπήκοοι, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Κατά την εξέτασή τους όλοι αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε στους αστυνομικούς σχετικά με τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, τον λόγο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα ή το πού διαμένουν, εκτός από ένα ζευγάρι Γάλλων που δήλωσαν ο μεν άνδρας ότι είναι μουσικός και η γυναίκα πως είναι μαία, αλλά στην Αθήνα είναι άστεγοι.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, τόσο οι Ευρωπαίοι πολίτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 8ης Μαΐου, όσο και άλλοι αλλοδαποί επίσης απόχώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην κατάληψη Νοταρά 26 έφτασαν στη χώρα μας μετά το ξέσπασμα του προσφυγικού κύματος από τα τουρκικά παράλια και δραστηριοποιήθηκαν ως αλληλέγγυοι κυρίως στον καταυλισμό της Ειδομένης και στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς όμως να δηλώνουν μέλη κάποιας αναγνωρισμένης ΜΚΟ.

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως που οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν αλλοδαπούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ομάδες αναρχικών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την άνοιξη του 2015, μαζί με τους Έλληνες αναρχικούς είχαν συλληφθεί δύο Πολωνοί, ένας Ισπανός ένας Κύπριος δύο Αφγανοί και δύο υπήκοοι Αλγερίας. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου είχαν συλληφθεί για επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από τη Βουλή ένας Αλβανός και ένας Ιταλός. Οι μαζικότερες συλλήψεις αλλοδαπών αναρχικών, όμως είχαν πραγματοποιηθεί στις Σκουριές της Χαλκιδικής όταν κατά τη διάρκεια πορείας αναρχικών από τη Θεσσαλονίκη προκλήθηκαν επεισόδια και συνελήφθησαν, εκτόςτων εννέα Ελλήνων, εξήντα εννέα αλλοδαποί, από τους οποίους σαράντα ήταν Γερμανοί και οι, υπόλοιποι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και Πολωνοί.

[ΠΗΓΗ: REAL NEWS, του Θάνου Σωτήρη, 15/05/2016]