ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ & ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ

σάρωση0007Ο Ομότιμος χτύπησε πάλι… Τον ενόχλησε αναδημοσίευση μιας ανακοίνωσης σε επιστημονικό συνέδριο προ πενταετίας (!!!) του καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Μιχάλη Βαβελίδη. Δεν γνωρίζω αν ο τέως καθηγητής και νυν Ομότιμος –επίσης Γεωλογίας–, έχει κάτι προσωπικό ή επαγγελματικό με τον συνάδελφό του, και σίγουρα δεν είμαι σε θέση να υποδυθώ τον συνήγορο του κου Βαβελίδη, ούτε επιστημονικά αλλά ούτε και δεοντολογικά, αφού είμαι σίγουρος πως ο καλός καθηγητής μπορεί να υπερασπιστεί και μόνος του τις θέσεις του.

Αυτό που μπορώ να κάνω όμως, είναι να διακρίνω την μπουρδολογία από χιλιόμετρα μακριά… Ειδικά τον τελευταίο καιρό που παρακολουθώ τον antigold «αγώνα», αυτή η ικανότητά μου, οξύνθηκε σε απίστευτο βαθμό (ευχαριστώ τον Τόλη, τον Σαράντη και τ’ άλλα τα παιδιά…)

Και όταν διαβάζω πως ο Ομότιμος ενοχλήθηκε επειδή ο κος Βαβελίδης αναφέρει πως «ο χαλκός, ο χρυσός, ο άργυρος και ο μόλυβδος είναι από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος», και επειδή στην ανακοίνωσή του δεν ανέφερε τον χαλκό στις Σκουριές, ή κάτι τέτοιο, εκπλήσσομαι… Ομολογώ πως είναι στιγμές που δεν μπορώ να ακολουθήσω τον ειρμό στα γραπτά του κου Δημητριάδη…

Πάντως το άρθρο του καταλήγει στο γνωστό «[…] η μερίδα του λέοντος της οικονομικής προσόδου καταλήγει στους ιδιώτες εκμεταλλευτές, ενώ η απομένουσα κρατική μερίδα περιορίζεται σε ψίχουλα. Εξάλλου τότε, στην αρχαιότητα, δεν ήταν ακόμα γνωστή, όπως είναι σήμερα στους επαϊοντες, η «ολλανδική φορολογική τεχνογνωσία» και αγνοούσαν τότε τον Παναμά και τους παράδεισους της Καραϊβικής».

Καλά, ε; Ουάου! Τι είπε ο τεράστιος… Ο Ομότιμος τους έσπασε τα μούτρα, ε; Πολύ κουλ….

Αρχίζω να καταλαβαίνω το γιατί κείμενά του βρίσκει πλέον κανείς μόνο στο μπλογκ του επίσης γραφικού Τόλη…

Υ.Γ. Ξέχασα… Στο άρθρο έχει συνάψει και ένα ενδιαφέρον βίντεο για το πόσο κακό κάνει ο αμίαντος!!! Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα….