ΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ… ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ!!

papageorgiou_tolis

Διαβάσαμε το κάτωθι κείμενο στο Παρατηρητήριο χθες… Σωστά τοποθετείται ο Τόλης κατά της απαγόρευσης του τύπου σε δημόσια-λαϊκή ανοικτή συγκέντρωση, αλλά γιατί ενώ όλα αυτά συνέβησαν στις 28/2, ο Τόλης θυμήθηκε πως ενοχλήθηκε στις 4/3;;; Δηλαδή πέντε μέρες μετά; Τι μεσολάβησε;

«Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού λαϊκή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Ιερισσού. Θέμα η ενημέρωση από το Δήμαρχο και την τοπική Βουλευτή για τις άδειες που δόθηκαν στην Ελληνικός Χρυσός και τις εξελίξεις στο θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Πλήθος μεγάλο στη συγκέντρωση, αλλά προφανώς πολύ μεγαλύτερο πλήθος οι απόντες κάτοικοι του Δήμου οι οποίοι όμως έπρεπε να ενημερωθούν και αυτοί για όσα διαδραματίζονται στον τόπο τους. Αυτονόητο λοιπόν ότι η εκδήλωση έπρεπε να μεταδοθεί από τη δημοτική τηλεόραση η οποία όμως ήταν απούσα. Μπροστά στους ομιλητές είχε στήσει την κάμερά του το μέλος της Ένωσης Συντακτών Β. Ελλάδος και ενεργό μέλος του κινήματος κατά της εξόρυξης I.Σ., για να βιντεοσκοπήσει τη συζήτηση όπως έχει κάνει σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις μέχρι σήμερα.

Πρώτος ομιλητής ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς. Μόλις πήρε το μικρόφωνο έδωσε εντολή στον δημοσιογράφο να κλείσει την κάμερα και να γυρίσει ανάποδα το φακό.  Αυτό και έγινε, όμως ο δημοσιογράφος τόνισε:  «Είσαι δημόσιο πρόσωπο που θα ενημερώσεις για ένα κρίσιμο θέμα που πρέπει να καταγραφεί και να πληροφορηθούν και όσοι δεν είναι εδώ». Το ίδιο απαίτησε και η επόμενη ομιλήτρια, η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη.

[…] τα ερωτήματα προς το Δήμαρχο και τη Βουλευτή είναι εύλογα: ποιοι ήταν αυτοί που δεν έπρεπε να ακούσουν τα όσα θα έλεγαν οι δυο θεσμοί της περιοχής; Δεν το κατάλαβαν πόσο κακό έκαναν στο κίνημα; Τους δύο «θεσμούς» ακολούθησαν με τοποθετήσεις και ερωτήσεις τους άλλοι πολίτες του Δήμου, αιρετοί και μη, οι οποίοι αναπόφευκτα αναφέρθηκαν στα όσα είχαν πει νωρίτερα ο Δήμαρχος και η Βουλευτής. Όλα αυτά καταγράφηκαν από την κάμερα, όπως και οι δευτερολογίες των δύο θεσμικών. Έτσι τελικά τίποτα δεν έμεινε κρυφό. Αυτό που έμεινε ήταν το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και η πικρή γεύση του στον κόσμο που αγωνίζεται, διώκεται και φυλακίζεται για τον αγώνα του. Κρίμα.»

Ο τίτλος της ανάρτησης στο Παρατηρητήριο είναι «Θεσμικό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στη λαϊκή συγκέντρωση της Ιερισσού»… Βλέπω κάποιες ρωγμές στο… αρραγές «κίνημα», ή ιδέα μου είναι;