Ο ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΟΛΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ…

1210952803-02772Ο άκρατος… οικολόγος Τόλης Παπαγεωργίου ανησυχεί για το Δίκτυο Natura 2000 που έπρεπε να έχει οριστικοποιηθεί από το 2012 στην Ελλάδα αλλά εμείς κωλυσιεργούμε και αναπαράγει το σχετικό άρθρο από την ΑΥΓΗ.

«Ούτε καν τα ακριβή όρια των 239 Ειδικών Ζωνών Διατήρησης του δικτύου Natura 2000 δεν έχουν αποτυπωθεί 10 χρόνια μετά την έγκριση του σχετικού καταλόγου ως τόπων κοινοτικής σημασίας, πόσο μάλλον να έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας και διαχείρισης.

Δέκα χρόνια τώρα δεν έχουν καν οριοθετηθεί οι Ειδικές Ζώνες Διατήρησης.

Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε πριν από τέσσερα χρόνια (19 Ιουλίου του 2012) και ήδη το ραβασάκι ως αιτιολογημένη γνώμη, το τελευταίο βήμα πριν από την προσφυγή στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, έχει φτάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις 26 του προηγούμενου μήνα».

Βέβαια στο άρθρο της ΑΥΓΗΣ δεν αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη Σκουριές, ούτε καν Χαλκιδική… Το πώς μπόρεσε ο Τόλης να το συνδέσει με τις Σκουριές και να βάλει τίτλο «Στα αζήτητα το δίκτυο Νatura #skouries», είναι ένα από τα μεγάλα άλυτα μυστήρια…

Επίσης, «απειλεί» ο Τόλης με μια σημείωση… «Σημείωση: Επιφυλασσόμεθα για ένα αναλυτικό άρθρο σχετικά με τις προστατευόμενες μεν, μεταλλευτικές δε, περιοχές Natura της ΒΑ Χαλκιδικής – μόλις μας το επιτρέψει η επικαιρότητα της συνεχιζόμενης έκδοσης αδειών στην Ελληνικός Χρυσός εν’οψει της λήξης του τελεσιγράφου Ράιτ… (που φυσικά θα σχολιαστούν καταλλήλως)

Πω, πω… Ανατρίχιασα!!! Τι είπε ο άνθρωπος… Τι τους περιμένει τους άμοιρους… «Θα σχολιαστούν καταλλήλως»!!! Άκουσα κάτι φωνές αγωνίας από Καναδά μεριά…

 

(photo copyright ΑΠΕ)