ΜΕ ΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ;;;

155e1-jenoxoyypp112-864x400_cΣε ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την «επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον χώρο του Τουρισμού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες», αναφέρεται πως σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, «η ανεξέλεγκτη “μαύρη εργασία” στα ξενοδοχεία της περιοχής αποτελεί μείζον πρόβλημα του κλάδου, που τείνει να ξεφύγει πλέον από τα όρια των «συνηθισμένων» παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Η αύξηση του τουρισμού αντί να επιφέρει αύξηση των θέσεων εργασίας έχει ως αποτέλεσμα την παράνομη αύξηση ωραρίων των υπαλλήλων, χωρίς ανάλογες αυξήσεις αποδοχών. Εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί για 4ωρη εργασία αναγκάζονται πολλές φορές να εργάζονται 10 και 12 ώρες.

Ταυτόχρονα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων σημειώνει πως το φαινόμενο της «μαθητείας», τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς μαθητευόμενοι από  ευρωπαϊκές χώρες καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας πάνω από το επιτρεπόμενο ποσοστό του 17% που ορίζει ο νόμος. Σε ορισμένα ξενοδοχεία μάλιστα, ο αριθμός αυτός ξεπερνά το 30% του προσωπικού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προσεγγίζει το 50%. Στην πραγματικότητα οι μαθητευόμενοι καλύπτουν θέσεις εργαζομένων.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό παράγοντα στην ενίσχυση της παραβατικότητας αποτελεί το γεγονός της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών Σ.Ε.Π.Ε., καθώς το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να καλύψει με ουσιαστικούς ελέγχους τις τουριστικές επιχειρήσεις».

Και ναι, δεν με γελούν τα μάτια μου… Ανάμεσα στους επερωτώντες βουλευτές φιγουράρει και το όνομα της βουλευτού Κ. Ιγγλέζη. Θα παρακαλούσαμε την κα Ιγγλέζη, με την ιδιότητά της ως βουλευτού Χαλκιδικής να μας ενημερώσει αν ισχύουν οι ίδιες πρακτικές και στην Χαλκιδική, διότι ο antigold κος Τάσιος δεν μας τα λέει καλά τελευταία… Τον ενοχλούν τα μεταλλεία που κατά τη γνώμη του θα πλήξουν τον τουρισμό, ενώ για τα άλλα προβλήματα των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο, κουβέντα… Θα μας φωτίσει κανένας ειδήμονας, να καταλάβουμε κι εμείς αν αυτά συμβαίνουν μόνο στα Χανιά;

Διαβάστε εδώ , στον ιστότοπο της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, όλη την επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.