ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!

vouli1-864x400_c«Ο πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει μία τριτοκοσμική εικόνα χώρας για να εμφανιστεί ως μεγάλος εξυγιαντής. Γιατί θεωρεί ότι τον συμφέρει».

Αν υπάρχει έστω και ένας τρελός που θα το σκεφτόταν ακόμα να επενδύσει σε αυτή τη χώρα, αν παρακολούθησε τη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή σίγουρα θα το έχει βάλει στα πόδια. Ακούγοντας για μιζαδόρους κυβερνητικούς, για θαλασσοδάνεια τραπεζών, για καθοδηγούμενη δικαιοσύνη, για υποτελείς σε επιχειρηματικά συμφέροντα – εκδοτικά ή άλλα – υπουργούς.

Και, προφανώς, και οι επενδυτές που ήδη, για κακή τους τύχη, βρίσκονται στη χώρα, αλλά και όποιοι θα το διερευνούν, θα νιώθουν ότι έχουν να κάνουν με μία Κολομβιανού τύπου και καθαρά μαφιόζικη επικράτεια όπου κυριαρχούν οι κάθε λογής “Δον” επί ενός βαθύτατα διεφθαρμένου κράτους. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει μία τριτοκοσμική εικόνα χώρας για να εμφανιστεί ως μεγάλος εξυγιαντής. Γιατί θεωρεί ότι τον συμφέρει. Ίσως γιατί πιστεύει ότι ακόμα κάποιοι θεωρούν ότι υφίσταται το περίφημο… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Μα δεν συνειδητοποιεί ότι επί ημερών διακυβέρνησής του το δήθεν πλεονέκτημα έχει καταξεσκισθεί;

Βεβαίως υπάρχει και η άλλη όψη. Ότι το σόου δεν σκηνοθετήθηκε για ευρεία κατανάλωση. Είχε πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες. Τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης. Που θα κληθούν σε μερικές εβδομάδες να υπερψηφίσουν όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση. Να τους μαντρώσει και να τους τονώσει το δικό τους ηθικό, στόχευε. Με γηπεδικού χαρακτήρα και οπαδικού τύπου κραυγές. Και ίσως πέτυχε το σκοπό του. Εδώ βγήκε ο Καμμένος και την ώρα που τον τρολάριζαν ένα σωρό Συριζαίοι για τα εθνικά θέματα, αυτός ορκιζόταν αιώνια πίστη στον Αλέξη. Είναι πολύ γλυκιά η καρέκλα…

Βεβαίως, τον πρωθυπουργό ποσώς τον ενδιαφέρει το τι εικόνα περνά προς τα έξω. Το ίδιο ολέθριο μήνυμα στις αγορές και στους επενδυτές είχε δώσει το 2010 και ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους Έλληνες “απατεώνες”. Η συνέχεια είναι γνωστή. Εκτόξευση των spreads, αδυναμία δανεισμού και είσοδος στο Μνημόνιο. Τώρα δεν θα συμβεί το ίδιο. Τώρα η ζημιά που γίνεται στη χώρα έχει πολύ πιο μακροπρόθεσμες επιρροές.

Τι θυμάσαι τώρα, θα πείτε… Τέλος πάντων. Τον θυμήθηκα τον ΓΑΠ γιατί η Φώφη θέλει να τον ξαναβάλουμε στο κάδρο της κεντροαριστεράς – τρομάρα της… Και κάπως έτσι ο Αλέξης επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, να καταφέρει, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, να κλείσει όπως όπως την αξιολόγηση και να μπορέσει να βγάλει το καλοκαίρι.

Για μία ακόμη φορά αφήνει τα πάντα στην εύνοια της τύχης. Ποντάροντας ότι δεν θα υπάρξουν ασσύμετρες απειλές ή καταστάσεις, ότι οι Ευρωπαίοι θα ασχοληθούν με τον κίνδυνο του brexit και θα του δώσουν χρόνο και ότι δεν θα γίνει κάποια “στραβή” ως προς το Προσφυγικό.

Καλοκαίρι. Και βλέπουμε…

Με αυτά τα μυαλά, δεν πάμε πουθενά. Και έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης που δηλώνει ότι το όποιο κόστος απομάκρυνσης της κυβέρνησης και της διεξαγωγής εκλογών είναι ασήμαντο μπροστά στο κόστος της παραμονής της και της ζημιάς που υφίσταται η χώρα…

[ΠΗΓΗ: capital.gr, του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, 31/03/2016]