ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

ImageHandlerΗ κα Φώφη Γεννηματά, εκ των ηγετών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “Ενικός”, όπου είπε και την άποψή της για τις επενδύσεις, και ειδικότερα και για την επένδυση της ΒΑ Χαλκιδικής.

«[…] Σε σχέση με τις μεγάλες επενδύσεις, το κλειδί είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και η αποφασιστικότητα να γίνουμε επιτέλους μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις. Να μη χρειάζονται είκοσι χρόνια για να ξεκινήσει μια επένδυση. Γι’ αυτό σας έλεγα πριν ότι αυτό που πρέπει να δούμε είναι που πρέπει να παρέμβουμε, ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε να ξεκινάει επιτέλους μια επένδυση γρήγορα. Έγιναν προσπάθειες στο παρελθόν ώστε να έχουμε fast track διαδικασίες. Δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκεί πρέπει να δώσουμε το βάρος. Δεν μπορούμε να έχουμε μια Κυβέρνηση που τσακώνεται κι έχει εχθρό οποιονδήποτε θέλει να έρθει να επενδύσει στη χώρα. Είχα συναντηθεί πριν από μερικούς μήνες με τον Καναδό Πρέσβη και μου έλεγε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά θέλουν να δούνε τι θα γίνει με την υπόθεση της Χαλκιδικής, θα προχωρήσει; Υπάρχει επιθυμία στην Ελλάδα να έρθουν επενδυτές;; Η είναι persona non grata ο επενδυτής σε αυτή τη χώρα; Τι να απαντήσω εγώ σε αυτόν τον Πρέσβη; Μπορεί να μου πει κάποιος από αυτή την Κυβέρνηση;; Άρα λοιπόν, το πρώτο είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι ναι, η Ελλάδα θέλει τις μεγάλες επενδύσεις. Με κανόνες για το περιβάλλον, με σεβασμό στο περιβάλλον, με πλαίσιο, αλλά τις θέλουμε. Δεν είναι υπό διωγμό».

Είναι παρήγορο που η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας βλέπουν τα πράγματα χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και ιδεολογικές παρωπίδες. Άρα, υπάρχει ελπίδα…

Δείτε και το απόσπασμα από την εκπομπή, εδώ.