ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: «ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ»!

unnamed5Έκπληκτους μας άφησε η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας  “Αγία Βαρβάρα”, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Χατζής και ο Γραμματέας Νίκος Αλευράς. Ούτε λίγο ούτε πολύ η ηγεσία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, με συμπεριφορά κρατούντων, αναπαράγει την γραμμή Σκουρλέτη περί ταύτισης εργαζομένων με εταιρεία, χρησιμοποιώντας την για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους. Μεταφέρω αυτούσια την ανακοίνωση του Σωματείου:

«”Οι Σκουριές έκλεισαν και δεν θα ξανανοίξουν”. Αυτό το νέο μας είπε σήμερα η ηγεσία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και συγκεκριμένα οι κκ. Γκοντίνος Κ. (Συντονιστής ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μακεδονίας), Παπαματθαίου Σ. (Γραμματέας. Νομ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής) και Πλιάκος Τ. (Στέλεχος. Νομ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής), όταν σταθήκαμε μπροστά τους για να τους ρωτήσουμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα, ως άνεργοι και εν δυνάμει άνεργοι.

Αντί να ντραπούν που για ένα γινάτι άφησαν 350 Χαλκιδικιώτες σε μια μέρα χωρίς δουλειά, και τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να οδηγήσουν στην ανεργία άλλους 2.000, οι γραμματείς του κόμματος που καθορίζει τις τύχες μας, μας κατηγόρησαν κι από πάνω ακολουθώντας πιστά την γραμμή του κόμματος που μας θέλει «όργανα» της εταιρείας.

Από τον Πολύγυρο και τα τοπικά στελέχη του κόμματος που κρίνει το μέλλον μας και το μέλλον της περιοχής μας τουλάχιστον, και ξέρουν καλά ποιοι είμαστε ένας προς έναν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας απαντήσουν:

Τι θα γίνει με τους 350 Χαλκιδικιώτες που βγήκαν ήδη στην ανεργία;

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των Σκουριών;

Ποιο θα είναι το μέλλον για την τοπική κοινωνία και την αγορά στην ΒΑ Χαλκιδική;

Και τι οραματίζονται για τα χωριά μας, με τα Μεταλλεία ΚΛΕΙΣΤΑ;

Τους καλούμε λοιπόν, ΑΥΡΙΟ, να ρθούν στα χωριά μας, να μας κοιτάξουν όλους στα μάτια και να μας ξαναπούν ΑΥΤΑ που μας είπαν σήμερα, με κλειστές τις πόρτες τους στον Πολύγυρο. Ειδικά αυτοί που έκαναν την δική μας ΑΝΕΡΓΙΑ στόχο ζωής.

Θα τους περιμένουμε……»

Λυπάμαι που το λέω, αλλά το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα, είναι η κατάρρευση του συριζαϊκού κράτους, η οποία κατά τα φαινόμενα δεν θα αργήσει…