ΤΕΛΙΚΑ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣτΕ…)

MAIMOY ANTIGOLD AGROTESΠάρα πολλές φορές οι πολέμιοι της μεταλλευτικής επένδυσης και δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική επινοούν επικοινωνιακά τρικ για να προσδώσουν όγκο στις αντιμεταλλευτικές εκδηλώσεις και δράσεις τους.

Πρόσφατα μάλιστα είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού κάποια πανό, που τοποθετήθηκαν τόσο στην είσοδο της Ιερισσού επί τη ευκαιρία της έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων, όσο και κατά τη διάρκεια μιας antigold πορείας χειραγώγησης μέσα στην Ιερισσό, τα οποία υποτίθεται ότι αντιπροσώπευαν επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις, όπως αλιείς, γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους κλπ.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ υπάρχουν παραγωγικοί και επαγγελματικοί συλλόγοι, που ενώ προσέφυγαν κατά της επένδυσης, δεν κατέθεσαν το καταστατικό τους!!!

Αυτήν την εξαιρετικά περίεργη κατάσταση αποκάλυψε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 222/2016, καθώς όπως αναφέρεται στη σελίδα 11:

StE apofasi 222 - 2016 katastastika

 

Τρία λοιπόν σωματεία δεν προσκόμισαν τα καταστατικά τους. Πρόκειται για δυο πολιτιστικούς συλλόγους, ο ένας από την Ιερισσό και ο άλλος από τα Ν. Ρόδα και ο τρίτος είναι ένας σύλλογος επαγγελματιών από την Ουρανούπολη.

Το πλέον εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι:

  • γιατί αυτοί οι σύλλογοι δεν προσκόμισαν τα καταστατικά τους από τη στιγμή που τους δόθηκε και σχετική προθεσμία από το ΣτΕ;

Επιπλέον,

  • κάνεις σαν σύλλογος προσφυγή για να δείξεις μεταξύ άλλων, ότι δίνεις αγώνες για το σωστό φυσικό περιβάλλον της περιοχής σου, αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και δεν φροντίζεις να προσκομίζεις το καταστατικό σου για να αποδείξεις στη δικαιοσύνη το έννομο συμφέρον σου;

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ένας εξ αυτών των συλλόγων που δεν προσκόμισαν το καταστατικό τους, όπως όφειλαν, είχε στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στα σωματεία των μεταλλωρύχων όταν έκαναν κινητοποιήσεις πριν το Πάσχα του 2015 για να μην κλείσουν τους δρόμους…!

Τα πλέον όμως σημαντικά ερωτήματα που υπάρχουν πίσω απ όλα αυτά είναι:

  • τι σύλλογοι είναι αυτοί που ενώ δεν έχουν καταστατικό, έχουν ταμεία με χιλιάδες ευρώ διαθέσιμα για προσφυγές στο ΣτΕ;
  • ποιος ή ποιοι τελικά έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρωθούν οι 8 από τις 9 προσφυγές που κατέθεσαν οι πολέμιοι της επένδυσης χρυσού στα δικαστήρια;

Την μια από τις 9 είναι γνωστό ότι την πλήρωσαν όλοι οι δημότες του δήμου Αριστοτέλη, μέσω της νέας δημοτικής αρχής…

Όσοι τυχόν δεν γνωρίζουν, όταν λέμε “προσφυγή στο ΣτΕ” εννοούμε το λίγο λιγότερο 20.000 ευρώ κόστος.

Συνολικά οι antigold έχουν δώσει με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς160.000 ευρώ σε προσφυγές στο ΣτΕ μέσα σε  4 χρόνια!!!

Μόνο για το ΣτΕ, χωρίς να υπολογίσουμε τα χρήματα που έχουν δοθεί για τις στημένες μελέτες και τα πορίσματα, που αποκάλυψε και η Liberation σε άρθρο της, χωρίς να διαψευστεί ποτέ!

  • Από που προέρχονται σε τέτοιες εποχές αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά; Ποια είναι η πηγή προέλευσης τους; Είναι εντός ή εκτός Ελλάδος; Είναι φορολογημένα;

Αν υπήρχε ευνομούμενη πολιτεία και όχι κομματοκρατούμενη θα τα μαθαίναμε όλα αυτά, γιατί θα ξέραμε ήδη σε άμεσο χρόνο την διαδρομή του χρήματος αυτου του “κινήματος”, που υποτίθεται ότι κάνει… αγώνες για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον…!

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 22/02/2016]