ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ – ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ… ΜΑΣ!

skourletis-kamia-sunergasia-me-ton-g-papandreou.w_hrΠ. Σκουρλέτης: Τα συστημικά ΜΜΕ συμβάλλουν στο σχέδιο αποσταθεροποίησης (!!!) – Οι κινητοποιήσεις, δύναμη απέναντι στους δανειστές (!!!)

Το left.gr, φιλοξενεί την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για τις πολιτικές εξελίξεις, την οποία παραχώρησε στον Ρ/Σ “ALPHA 989”. Ο κος Σκουρλέτης μίλησε μεταξύ άλλων και για τις Σκουριές:

«Κινούμαστε αυτή τη στιγμή, όπως κινούμασταν και πριν υπάρξει αυτό το “σόου” εκ μέρους της Eldorado Gold με τον κ. Ράιτ, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις. Η εταιρεία έχει υποβάλει, μέσα στον Δεκέμβριο, κάποιες μελέτες για έγκριση, που αφορούν κάποια συγκεκριμένα έργα, αξιολογούνται και μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια θα της απαντηθεί εάν αυτές οι μελέτες είναι εντάξει ή όχι.

Από εκεί και πέρα, το τι σχεδιάζει η εταιρεία να κάνει, αν τελικά θα αναστείλει τις εργασίες της για δύο, τρία, τέσσερα χρόνια όπως φαίνεται ότι έχει επιλέξει, για λόγους καθαρά οικονομικούς, δικούς της λόγους που δεν σχετίζονται με το έργο στην Ελλάδα, αυτό το ξέρει εκείνη. Εμένα μου φάνηκε ότι όλο αυτό το παιχνίδι  που είδαμε, ένα παιχνίδι με πολλές πτυχές, δεν είχε να κάνει μόνο με τις εξελίξεις στη χώρα μας. 

Εμείς, επαναλαμβάνω, αυτά που πρέπει  να κάνουμε για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος θα τα κάνουμε, θα σεβαστούμε τις όποιες αποφάσεις του ΣτΕ, όπως το έχουμε κάνει όλες τις προηγούμενες φορές, αυτό να είναι ξεκάθαρο. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά ψέματα, δεν μπορούν να βγαίνουν ακόμη και πρώην  υπουργοί και να λένε “15 καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του  Σκουρλέτη στο ΣτΕ”, όταν μία απόφαση πήρα εγώ για τις Σκουριές, η οποία έχει κριθεί στο ΣτΕ. Κι αυτά τα λένε πρώην υπουργοί και αποτελούν  πρώτη είδηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Μια από τα ίδια… Φταίνε τα ΜΜΕ, απαξίωση του επενδυτή, επιθετικός λόγος, θεωρίες συνωμοσίας… Άραγε, Παπαδημούλης και Σκουρλέτης είναι στο ίδιο κόμμα;