ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΕΛΑΤΕ! ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…

ImageHandlerΣε πολιτικό σχόλιο του Γιώργου Κράλογλου, στο capital.gr, με τίτλο «Πρωθυπουργική “δικτατορία” με 153 και 4% αριστερούς», γίνεται αναφορά και στην περίφημη «προσέλκυση επενδυτών» στην Ελλάδα, που έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο στους επενδυτικούς και επιχειρηματικούς κύκλου της αγοράς…

«[…] Το καθεστώς θέλει ανάπτυξη και προσκαλεί επενδυτές στην Ελλάδα για μονάδες (βιομηχανικές, τουριστικές, υπηρεσιών) ικανές να απορροφήσουν (λέει) και τα 2.000.000 ανέργους (του τέλους του 2016).

Σημειώστε όμως τις προϋποθέσεις.

  • Να περιμένουν 1-2 χρόνια (στην καλύτερη περίπτωση) για να πάρουν τις άδειες λειτουργίας οι οποίες δεν έχουν καμία αξία αν ο Δήμαρχος της περιοχής τους, με εντολή του κόμματος, οργανώσει το ξήλωμα και τον αφανισμό της επιχείρησης.
  • Να μην θεωρούν δεδομένο ότι θα πάρουν πίσω τον ΦΠΑ που θα δικαιούνται από τις εξαγωγές ή να πληρωθούν τα προϊόντα τους που τυχόν θα αγοράσει το κράτος από το πρόγραμμα προμηθειών.
  • Να γνωρίζουν ότι θα πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα κατά 40% ακριβότερο από αυτό της υπόλοιπης Ευρώπης και δεν θα έχουν ποτέ εξασφαλισμένη τιμή ενέργειας επειδή το κύκλωμα ενέργειας στην Ελλάδα είναι καθαρά κρατικά μονοπωλιακό.
  • Να μην θεωρούν δεδομένη την φορολογική πολιτική, πάνω από ένα εξάμηνο, Και αν διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές και τις αυξήσεις φόρων θα φεύγουν ως επάρατος ολιγαρχία.

Όποιος διαφωνεί με αυτά που ορίζει το καθεστώς μπορεί να μετακομίζει ελεύθερα στη γειτονική Βουλγαρία, όπως έχουν κάνει ήδη οι 6.000 επιχειρήσεις με 12.500 ‘Eλληνες υπαλλήλους και 60.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το καθεστώς θα αναλάβει, τέλος, την εντελώς “ελεύθερη”… και αλογόκριτη ενημέρωση των ιθαγενών πολιτών από 4 τηλεοπτικά κανάλια που θα ελέγχει για να μην παρασύρονται από εχθρούς… Τίποτε δεν αποκλείει να είναι τα κρατικά ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ 3 και ένα Τούρκικο, για ψυχαγωγία, με αποκλειστικότητες όπως ο Σουλεϊμάν και παρόμοιες πατριωτικές σειρές του μεγαλείου του Οθωμανισμού…»