ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

DF9A294D42839F531C1EC2DAE51E257EΗ Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή δικογραφία, προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ή όχι ευθύνες παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό Περιβάλλοντος Παν.Σκουρλέτη, ως προς το ζήτημα της άδειας πρόσβασης στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών που εκείνος έδωσε.

Η επίμαχη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά και καταγγελίες κατά του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασ.Τσολακίδη, όπου στον τελευταίο αποδίδεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, μετά από προφορική εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος, παράνομα επέτρεψε να έχουν πρόσβαση για ένα δεκαήμερο στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών, οι επιθεωρητές οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει έως 30 Ιουνίου 2015, πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις και είχαν διαγραφεί από το εν λόγω μητρώο, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα χρήσης του πληροφοριακού συστήματος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του επίμαχου αρχείου, δόθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα για την αποφυγή μπλοκαρίσματος του συστήματος έκδοσης των Ενεργειακών Πιστοποιητικών (ΠΕΑ), τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την πώληση, ενοικίαση, μεταβίβαση, κ.λπ. ακινήτων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέληξε ότι δεν στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη και δεν θα έπρεπε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Βουλή, αλλά να τεθεί στο αρχείο.

Αντίθετα, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δεν συμφώνησε με την θέση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για αρχειοθέτηση και διαβίβασε την δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστεί στην Βουλή