ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΩΡΙΕΣ

b13898b1383c13d7b3e580d889135afe_XLΜε έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση του δασάρχη Αρναίας κου Φουρκιώτη, την οποία με περηφάνεια αναδημοσιεύει το antigold.org:

«Ύστερα από πληροφορίες που συλλέξαμε από υπαλλήλους συνταξιούχους που δουλεύανε στην Υπηρεσίας μας και συμμετείχανε στην επίστρωση των δρόμων πλησίον της θέσης «Σκουριές», σας πληροφορούμε ότι οι σκωρίες  «Μαγγανέζια», με τις οποίες έγινε η επίστρωση των δρόμων πλησίον της θέσης «Σκουριές», περιοχής Δ.Δ. Μεγ. Παναγίας, συλλέχθηκαν από την ίδια θέση «Σκουριές» και δεν μεταφέρθηκαν από άλλη θέση.

Ο Δασάρχης Αρναίας Γεώργιος Φουρκιώτης»

Ο μάγος της σπέκουλας Τόλης Παπαγεωργίου δεν έχασε την ευκαιρία και αντιπαραθέτει την ανωτέρω ανακοίνωση με το απόσπασμα από την απόφαση 1170/2013 του ΣτΕ:

«Η παρεμβαίνουσα επανήλθε καταθέτοντας στις αρχαιολογικές υπηρεσίες αναφορά του Αναπληρωτή Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ.,  Παναγιώτη Φάκλαρη, ο οποίος, κατόπιν διενέργειας αυτοψίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αρχαία κατάλοιπα που παρατηρούνται στη θέση «Σκουριές» έχουν μεταφερθεί από αλλού και δεν αποτελούν ένδειξη υπάρξεως αρχαιοτήτων στην περιοχή».

Τι έχουμε εδώ; Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ως πηγή οι αναμνήσεις των ογδοντάχρονων συνταξιούχων που έλαβαν μέρος στις επιστρώσεις δρόμων το 1960, δηλαδή πριν από 55 χρόνια (!!!). Και θυμούνται και από πού πήραν τις σκωρίες; Και γνώριζαν το 1960 πως ήταν σκωρίες; Εδώ για άλλη μια φορά ο Τόλης αμφισβητεί απόφαση ΣτΕ η οποία μάλιστα στηρίζεται σε επιστημονική αυτοψία καθηγητή του ΑΠΘ. Οι αυτοψίες υπέρ της επένδυσης είναι «κατά παραγγελίαν της εταιρείας» σπεκουλάρει ο υπέρμαχος των δολοφονικών επιθέσεων … Οι αυτοψίες των επιθεωρητών περιβάλλοντος δεν αμφισβητούνται με τίποτα…

Απορία δημιουργεί και η χρονική στιγμή που διάλεξε ο δασάρχης να ψάξει τους συνταξιούχους του 1960…