ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

granazia-Και ξαφνικά η κρατική τηλεόραση ανακάλυψε τις Σκουριές… Τόσο στην εκπομπή «4 μ.μ. Σάββατο» της ΕΡΤ3, όσο και στην εκπομπή «Διπλή Ματιά» την Κυριακή στην ΕΤ1, «ενημερωμένοι» δημοσιογράφοι ανέλυσαν το θέμα (κατά το δοκούν πάντα) και προσπάθησαν να εξάγουν τα προκαθορισμένα συμπεράσματα από τους καλεσμένους τους…

Η εκπομπή στην ΕΡΤ3 κατάντησε κωμική… Καλεσμένοι ήταν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής. Αφού ο κος Τσιρώνης είπε τα δικά του, (μπλα-μπλα θέλουμε επενδύσεις, μπλα-μπλα νομιμότητα, μπλα-μπλα είμαστε με τους εργαζόμενους), ο πρόεδρος του επιστημονικού προσωπικού των μεταλλείων Κασσάνδρας Δημήτρης Μπάλας τόλμησε να θυμίσει πως ο κ. Τσιρώνης ήταν αυτός που ένα χρόνο πριν ζητούσε από το antigold «κίνημα» της Ιερισσού νομικά όπλα για να σταματήσει την επένδυση… Σε χρόνο μηδέν ο στρατευμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 παρενέβη για να αποστομώσει τους πάντες με το εξής ατράνταχτο επιχείρημα: «…Αυτά τα επιχειρήματα τα έχουμε ακούσει….» (!!!). Καταλάβαμε όλοι το επίπεδο αντικειμενικότητας της εκπομπής…

Στην άλλη εκπομπή του Σαββατοκύριακου, τη «Διπλή Ματιά» της ΕΤ1, προηγήθηκε πανηγυρική εμφάνιση του Τόλη ως «απολύτου ειδικού» για τεκταινόμενα στην ΒΑ Χαλκιδική, και ακολούθησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής, ο οποίος δεν άφησε καμιά ερώτηση αναπάντητη και καμία σκιά υποψίας να πλανάται στον αέρα, αφού οι απαντήσεις τους ήταν σαφείς και αποστομωτικές.

Στο γνωστό παραμύθι ότι η Eldorado επιδιώκει να φύγει από την Ελλάδα επειδή η μετοχή της πέφτει, η απάντηση διέλυσε κάθε επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση:

 «Η Eldorado δεν ξόδεψε 300 εκατομμύρια δολάρια στις Σκουριές για να τις κλείσει. Η Eldorado είναι μια εταιρεία που κάνει μακροχρόνιες επενδύσεις. Αυτή τη στιγμή οι τιμές των μετάλλων δεν μας ενδιαφέρουν γιατί είμαστε σε φάση επένδυσης. Θα έχουμε καθετοποιημένη παραγωγή σε 8 χρόνια, όπου κανείς δεν γνωρίζει ποιές θα είναι οι τιμές των μετάλλων. Επίσης, όταν η Eldorado ήρθε για να επενδύσει στην Ελλάδα η τιμή της μετοχής της ήταν στα 17 δολάρια. Τώρα έχει πέσει στα 3,5 δολάρια. Τι να κερδίσει η Eldorado; Μεταλλευτική εταιρεία είναι και όχι χρηματοπιστωτικό fund. Τα χρηματοπιστωτικά fund που στηρίζουν την Eldorado επενδύουν στην Ελλάδα τα χρήματα των Καναδών και Αμερικανών συνταξιούχων και παρ’ όλα αυτά έχουν ζημιές.»

Ακούσαμε απίστευτες ατάκες από τον Τόλη, όπως «Εμείς προσφέρουμε την ψυχή, την ζωή και τα χρήματα μας. Δεν είναι εύκολο να πει κανείς ότι είμαστε άνθρωποι του συμφέροντος».

Εδώ όλοι αναφώνησαν Ουάου και έκλεισαν την τηλεόραση… Τι να ακούσεις μετά από αυτό…

Δείτε εδώ την εκπομπή της ΕΡΤ3 και δείτε εδώ της ΕΤ1 (μετά το 1:49:50)