Η ΔΙΑΒΟΛΟΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ – ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ KAI TO ΝΕΟ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ

admie_enaerΕξετέθη και πάλι ανεπανόρθωτα ο Πάνος Σκουρλέτης. Παρότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν πλήρως ενήμερος και είχε προειδοποιηθεί ότι η ανάκληση των αδειών για τις Σκουριές είναι το λιγότερο παρακινδυνευμένη, με υψηλή πιθανότητα να καταπέσει στο ΣτΕ, ο ίδιος όχι μόνο προχώρησε, αλλά ανήγαγε το θέμα σε σημαία… αντίστασης για προεκλογικούς (τότε) λόγους. Προκαλώντας τεράστια ζημιά στη χώρα, η οποία διεθνώς αντιμετωπίστηκε ως αφιλόξενη για ξένους επενδυτές,

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ένα άμεσο πλήγμα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, που χρεώνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο προηγούμενος υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε τηρήσει πιο προσεκτική στάση στην υπόθεση Σκουριές , επιλέγοντας να μην τραβήξει στα άκρα την αντιπαράθεση.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τον Πάνο Σκουρλέτη είναι ότι βρίσκεται πίσω και από άλλη μία… υψηλού ρίσκου σημαία του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, και της κυβέρνησης, αυτήν του ΑΔΜΗΕ. Ο υπουργός ανέλαβε να φέρει σε πέρας τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης, ωστόσο η διαδικασία που έχει επιλέξει έχει δεχτεί πυρά από την αγορά και τους μετόχους της ΔΕΗ.

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ υψηλόβαθμο στέλεχος κορυφαίας εταιρείας συμβούλων, η οποία χειρίζεται σχεδόν τα μισά deals εξαγορών και συγχωνεύσεων σε όλο τον κόσμο, σχολίαζε ότι η πώληση αυτή δεν θα προχωρήσει. Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας διαδικασίας, δεν μπορεί ένα asset μιας εταιρείας να πωλείται από τρίτον, με την υπόσχεση ότι θα αποζημιωθεί με κάποιον τρόπο στο μέλλον από μερίσματα. Μια τέτοια διαδικασία δεν στέκει.

ΟΠΟΙΟΔΗΠΟTE ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ, λοιπόν, στη λεπτή υπόθεση του ΑΔΜΗΕ, όπου, θυμίζουμε, εκτός από το Δημόσιο υπάρχουν και ιδιώτες μέτοχοι με έννομο συμφέρον, που μπορεί να προσβάλουν δικαστικά τη διαδικασία, μπορεί να κάψει οριστικά τον Πάνο Σκουρλέτη. Τα πρώτα καμπανάκια, πάντως, έχουν ήδη χτυπήσει…

[ΠΗΓΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ, 23/01/2016]