ANTIGOLD ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ…

ierissos-xalkidikis-skouriesΧθες, το δημοτικό συμβούλιο στην Ιερισσό ήταν επεισοδιακό… Ο δήμαρχος Ζουμπάς, μετά την αποτυχημένη εμφάνισή του στην εκπομπή «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» της ΕΡΤ, είχε άλλη μια δύσκολη μέρα. Δεν του έφταναν όλα τα άλλα, όπως τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου έχει και τους antigold ταλιμπάν να πιέζουν.

Τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι; Απλά διαβάζω απόσπασμα από ανάρτηση στο μπλογκ ierissiotes.blogspot.gr/:

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αν και καθόρισε πρόστιμα για τις βεβαιωμένες παραβάσεις της Ελληνικός Χρυσός, δεν έχει ακόμη προβεί σε λήψη διοικητικών μέτρων, όπως προβλέπεται. Ο εισαγγελέας, αν και έχει παραλάβει εδώ και καιρό τα έγγραφα με τις παραβάσεις της εταιρείας που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και αποτελούν ποινικό αδίκημα, δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποια ενέργεια. Το ΣτΕ με μία ακόμη απόφαση, κατά πλειοψηφία, παρ’ όλη τη συμπεριφορά και τις παρανομίες της εταιρείας, εκθέτει σε κίνδυνο τη Χαλκιδική.

[…] απαιτούμε από την Κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι αυτή η εξόρυξη θα σταματήσει, απαιτούμε από το ΣτΕ να προστατέψει τη δημόσια υγεία το περιβάλλον και την κοινωνική ευημερία, και λέμε στην εταιρεία ότι δεν έπρεπε να είχε έρθει εδώ ποτέ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σωθεί ο τόπος μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε αυτό το στόχο.»

Με προεξάρχοντες Μεγαλοπαναγιώτες, όπως με πληροφορούν τα πουλάκια που έρχονται κάθε τόσο και μου ψιθυρίζουν στα αυτί διάφορα νέα, οι πιέσεις προς τον Ζουμπά εχθές ήταν αφόρητες, στα όρια του εμφύλιου… Ακούστηκαν πράγματα πρωτάκουστα για antigold, όπως π.χ. πως «Καλύτερος, πιο τίμιος ήταν ο Πάχτας, τουλάχιστον αυτός ήταν υπέρ της επένδυσης και το έλεγε»!

Ο κληρονομικός μας δήμαρχος βλέποντας τα σκούρα είπε πως «κάτι ετοιμάζεται από κάτω», εννοώντας το ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο. Τώρα υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Ή το είπε για να αποφύγει το… λυντσάρισμα, ή κάτι θα μας ξεφουρνίσουν τις επόμενες ημέρες…

Πάντως το δημοτικό συμβούλιο δεν ολοκληρώθηκε… Δεν μου είπαν και ποιο κασκόλ-φουλάρι φορούσε ο κος Ζουμπάς… Πάντως σίγουρα όχι το τυχερό του…