Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ «ΑΠΑΙΤΕΙ»… ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ…

DCIM100MEDIA

Όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, όποτε επίκεινται απολογίες, ένορκες καταθέσεις ή δίκες μελών ή αλληλέγγυων του «κινήματος» κατά της επένδυσης, που κατηγορούνται για επεισόδια στη Χαλκιδική, εμφανίζονται οι διάφοροι παρατρεχάμενοι και μαϊντανοί και κάτι δηλώνουν για καταστροφές, λοιμούς και καταποντισμούς, κατά φαντασίαν παραβάσεις και άλλα τέτοια γραφικά.

Χθες ήταν η σειρά της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής να πράξει το κομματικό της καθήκον, αναρτώντας άλλη μια αμετροεπή δήλωση που διαβάσαμε στο μπλογκ «Προβοκάτορας» (τυχαίο; Δεν νομίζω…). Αμέσως το τσίμπησε και η ΑΥΓΗ και έφτιαξε σήμερα αρθράκι με τίτλο «Όχι άλλη κωλυσιεργία στο θέμα της εξόρυξης του χρυσού»… Εκτός τις συνήθεις αερολογίες για το κομματικό ακροατήριο, η ανάρτηση έχει κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις που δείχνουν ακόμα μια φορά τον αλαζονικό φανταστικό μικρόκοσμο που ζουν οι σύντροφοι της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, όπως, για παράδειγμα, αυτή:

«Επισημαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίκαια ανέδειξε το πρόβλημα των Σκουριών και δεσμεύτηκε κατ’ επανάληψη για τη λύση του.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που τοποθετεί το πρόβλημα στην πραγματική του πολιτική βάση και προτείνει μέσα από μια διαρκή κινηματική και επιστημονική προσπάθεια βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή του.»!!! 

Καλό, έ;… Και περνάμε στο ζουμί που έιναι οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ!!! …

«Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή πολιτικών λύσεων που θα οδηγούν στη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα και θα εντάσσουν το πρόβλημα των Σκουριών στο παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και για παραγωγική ανασυγκρότηση σε βιώσιμη προοπτική. 

Απαιτούμε την άμεση ανακοπή της καταστροφής στις Σκουριές με ανάκληση των νόθων αδειών. 

Απαιτούμε την νομοθετική ακύρωση της φωτογραφικής τροπολογίας του ν. 4280/2014 για τα δάση που «νομιμοποιεί» όλες τις αυθαίρετες κατασκευές της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. 

Απαιτούμε στη συνέχεια την ακύρωση της έωλης ΚΥΑ ΕΠΟ και την αναστροφή της σκανδαλώδους σύμβασης παραχώρησης. 

Απαιτούμε την απόδοση ευθυνών στις υπηρεσίες της διοίκησης για την έγκριση ανυπόστατων όρων και την έκδοση πλημμελών αδειών για την Ελληνικός Χρυσός. 

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης των σχεδόν 400 αγωνιστών κατοίκων της περιοχής.»

Και αφού έχουν καταθέσει τις απαιτήσεις τους, δηλώνουν και την απειλή τους…

«Επισημαίνουμε ότι η περαιτέρω κωλυσιεργία θα επιφέρει ρήξη στις σχέσεις της κυβέρνησης και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, πολύ περισσότερο που οι προτάσεις μας είναι δίκαιες και εφαρμόσιμες.»

Πω, πω… ανατρίχιασα… Σοβαρά, θα έχουμε «ρήξη στις σχέσεις της κυβέρνησης και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία»;;; Σώωωωπα…. Για τις Σκουριές; Δεν σηκώνετε λίγο το κεφάλι να δείτε γύρω σας; Για πια κοινωνία μιλάτε; Αυτή που ολημερίς καταριέται την ώρα και τη στιγμή που ξαναψήφισε δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ; Και για πια ρήξη; Αυτή που έχει επέλθει και διευρύνεται καθημερινά με τα νομοσχέδια των προαπαιτουμένων, τα ισοδύναμα και την φοροκαταιγίδα; Πιστεύετε σύντροφοι πως χρειάζονται οι Σκουριές για να επέλθει η ρήξη στις σχέσεις της κυβέρνησης και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία;

Όσο για το «οι προτάσεις μας είναι δίκαιες και εφαρμόσιμες», λέω να μην το σχολιάσω…