ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ…

STOES-OLYMP-20150525-103Είναι πλέον ορατό το σενάριο που ενορχηστρώνεται γύρω από την υπόθεση της επένδυσης της Χαλκιδικής. Δημοσιεύεται ακόμη και στις εφημερίδες, όπως στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, από όπου αλιεύσαμε την εξής δημοσίευση με τίτλο «Επόμενο διάστημα, οι εστίες έντασης»:

«Η επίσημη απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες τρεις εβδομάδες, οπότε και θα γίνει γνωστό αν όντως υιοθετεί το πνεύμα της απόφασης 3191/2015. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα υπάρχουν κι άλλες αφορμές για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της έντασης στο δημόσιο διάλογο. Τον Δεκέμβριο αναμένεται να εκδικαστούν υποθέσεις πολιτών του κινήματος κατά της επένδυσης, που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις. Επιπλέον, η έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που καταλογίζει στην εταιρεία παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, βρίσκεται πλέον στα χέρια της εισαγγελίας Πολυγύρου, που θα δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες. Τέλος, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η έκδοση της οικοδομικής άδειας για το κτίριο της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές.»

Να προσθέσουμε κι εμείς την υπόθεση με τα «αρχαιολογικά ευρήματα»(!!!) στις Σκουριές και τον υπέρτατο πόνο του antigold «κινήματος» μην χαθεί η «πολιτιστική μας κληρονομιά»… Οπότε, υπάρχουν πολλά πεδία δόξης λαμπρά όπου η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ασκήσεις ανταρτοπόλεμου και να βρει «που χωλαίνει» η επένδυση – αφού σίγουρα «χωλαίνει», όπως μας διαβεβαίωσε και η κυρία Ιγγλέζη….

Ώσπου να βαρεθούν οι επενδυτές να περιμένουν και να κλείσουν την επένδυση… Θα ήθελα να δω τότε ποιος βουλευτής ή ποιος υπουργός θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά…