Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Lipsana agias varvaras sti varvaraΜε ευλάβεια, κατάνυξη και ταπεινότητα υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Βαρβάρας αλλά και εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

Η υποδοχή των λειψάνων έγινε χτες το απόγευμα. Ακολούθησε λιτανευτική πομπή μέσα στους δρόμους του χωριού και η τοποθέτηση τους για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Αύριο το πρωί επί τη ευκαιρία του εορτασμού της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου θα τελεστεί στον ομώνυμο ναό του χωριού Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου.

Τα ιερά λείψανα της προστάτιδας των μεταλλωρύχων και ολόκληρης της μεταλλομάνας ΒΑ Χαλκιδικής, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, θα παραμείνουν στην Βαρβάρα μέχρι την επόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Δείτε εδώ βίντεο από την άφιξη, τη λιτάνευση και το προσκύνημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, όπως τα κατέγραψε η κάμερα των “Εργοληπτών Χαλκιδικής”.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 2/11/2015]