ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ» ΖΗΤΑΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ… ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

unnamed

Απορεί κανείς σε ποιόν απευθύνεται ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν από το προεκλογικό μπαλκόνι «κατακεραυνώνει» αυτούς που προσπαθούν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη!!! Αναρωτιέται αν μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι υποστηρικτές του αυτοαποκαλούμενου «κινήματος» κατά της εξόρυξης στην Χαλκιδική, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία διαμαρτύρονται για τις ποινικές διώξεις κατά κατοίκων της περιοχής –οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε αξιόποινες πράξεις με βαρύ κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της επένδυσης–, τις οποίες προσπαθούν να βαφτίσουν «πολιτικές διώξεις»… Πολιτικές διώξεις από ποιόν; Από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν κυβέρνηση μέχρι προχθές;;;

Η ουσία είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα πάντα για να συγκρατήσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του στην Χαλκιδική με το επιχείρημα «είδατε; τα κλείσαμε τα μεταλλεία…» και τρέμει μήπως την ερχόμενη Τρίτη το ΣτΕ δώσει πράσινο φως στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να επιτρέψει την επαναλειτουργία τους και γίνει… Κούγκι ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής….

Έτσι, σήμερα οργανώθηκε Συλλαλητήριο σε ένδειξη συμπαράστασης στους «διωκόμενους κατοίκους που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού» στην Ιερισσό, με αφορμή τις νέες κλήσεις που έλαβαν 20 κάτοικοι για απολογία στον ανακριτή, αλλά και με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της απόφασης Σκουρλέτη την Τρίτη 15/09 στο ΣΤΕ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 π.μ. Στην είσοδο του χωριού έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο SOS ενώ μέλη του «κινήματος» σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στο δρόμο προς τις Σκουριές.

Το «Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στις εξορύξεις χρυσού» θυμίζει πως «η Ελληνικός Χρυσός παρανομεί συστηματικά και κατ΄εξακολούθηση, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο στη Χαλκιδική. Έχοντας στο πλευρό της αυταρχικές κυβερνήσεις, διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, δυνάμεις καταστολής και δικαστικούς, δημιούργησε ένα καθεστώς “κράτους εν κράτει”»

Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει στο μαντρί τους antigold ψηφοφόρους της Χαλκιδικής φαίνεται στην κατάληξη της ανακοίνωσης του «Συντονιστικού», όπου επιχειρείται να προκαταληφθεί η απόφαση του ΣτΕ… Αυτό είναι και μια έμμεση ομολογία πως όπως όλοι γνωρίζουμε, η απόφαση Σκουρλέτη δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο… Πόσο μάλιστα στο ΣΤΕ…

Δεν παραλείπουν μάλιστα και επίθεση προς πάντες, αλλά και μια ευθεία απειλή προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση… Μήπως να τους μαζέψει κάποιος;;;

«Είναι εμφανές ότι η εταιρεία προσβλέπει στη βοήθεια του ΣτΕ – δε θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το διοικητικό δικαστήριο ξελασπώνει την εταιρεία στα δύσκολα. Προσφεύγει λοιπόν για άλλη μια φορά στο ΣτΕ, ενάντια στην διοικητική απόφαση ανάκλησης αδειών. Δεν το κάνει όμως άμεσα. Η προσφυγή κατατίθεται μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει η εκστρατεία άσκησης πιέσεων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, την κοινή γνώμη και – άμεσα ή έμμεσα – στους δικαστές. Κι η Ελληνικός Χρυσός έχει πολλούς τρόπους να πιέσει. Πολιτικοί αρχηγοί σε εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των επενδυτών, πουλημένοι συνδικαλιστές, διπλωμάτες, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, χρηματιστηριακοί κύκλοι και επιχειρηματικά λόμπυ. Συνεχείς και αλλεπάλληλες συναντήσεις με κρατικούς λειτουργούς, κατάληψη του προαυλίου χώρου του ΥΠΑΠΕΝ, συναντήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας ακόμη και με την εκκλησία. Φαίνεται ότι οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται είναι αποτελεσματικές, καθώς έντονες φημολογίες μιλούν για άμεσες πράξεις από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο, και αυτοί που θα εμπλακούν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.»