ΣΤΟΑ 59: ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ 8η ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΡΑ

x7vAs6znu1g6BkTdJqJ30.jpg.pagespeed.ic.Na9SWQnsTk

Μια πολύ συγκινητική στιγμή περιέγραψε η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού στην εκπομπή “Newsroom” από τη “Στοά 59” του μεταλλείου της Ολυμπιάδας, που για 8η συνεχή μέρα παραμένουν αυτοεγκλωβισμένοι 164 μεταλλωρύχοι.

Από νωρίς το πρωί επισκέπτονται την είσοδο της στοάς για να συναντηθούν με τους μεταλλωρύχους τα παιδιά, οι γυναίκες και οι γονείς τους.

Η παρουσία των οικείων προσώπων “ντοπάρει” ακόμη περισσότερο τους αγωνιστές που πολεμούν για το μεροκάματο που πάνε να τους το στερήσουν τελείως αντεργατικοί και αντικοινωνικοί κομματικοί τακτικισμοί.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της συνειδητοποιημένης ψυχολογικής φόρτισης που επικρατεί στις τάξεις των Μαδεμοχωριτών είναι η μικρή “κερκίδα” που έστησαν οι αυτοέγκλειστοι από τα βάθη της στοάς με τους μεγαλύτερους επισκέπτες κάποιοι εξ αυτών πατεράδες τους και βετεράνοι μεταλλωρύχοι που ήταν στην είσοδο της με τους οποίους υπήρξε για μερικά λεπτά της ώρας ανταλλαγή αγωνιστικών συνθημάτων μέχρι να πέσει ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Μια στιγμή “ταυτότητα” αυτής της κοινωνίας που ότι έχει αποκτήσει, το έχει αποκτήσει με πολύ κόπο, με πολύ ιδρώτα. Με τα δικά της χέρια και με τη δική φωνή… και που η δικαίωση της θα έρθει. Αργά ή γρήγορα… Δείτε το βίντεο της εκπομπής ΕΔΩ. ;Eνας αυτοέγκλειστος μεταλλωρύχος που έχει περάσει 29 χρόνια της ζωής του στα μεταλλεία δίνει το στίγμα αυτού του αγώνα.

ΠΗΓΗ: politesaristoteli.blogspot.gr, 31/08/2015