ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

DCIM100MEDIA

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κος Κουτσούμπας ρωτήθηκε και για τις Σκουριές. Συγκεκριμένα του ζητήθηκε να πει τη γνώμη του για τον αγώνα των εργαζόμενων και για την ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει την επένδυση.

Ο κος Κουτσούμπας απέφυγε να μιλήσει ευθέως για την απόφαση Σκουρλέτη και απάντησε πως «οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη δουλειά τους –και καλά κάνουν–, δεν μπορείς να καταδικάζεις εργαζόμενους σε ανεργία»

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ έχει συναντηθεί επανειλημμένως με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και τους υποστηρίζει. Πρόσθεσε πως «Δεν επιλέγουμε εμείς ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης… Δεν είμαστε αντίθετοι με τα περιβαλλοντικά μέτρα, αλλά λουκέτο δεν πρέπει να μπαίνει σε βιομηχανία… Το εργοστάσιο πρέπει να ανοίξει και να δουλεύει»

Φαίνεται πως οι αντιρρήσεις του ΚΚΕ έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εκμετάλλευσης, αφού ο Γ.Γ. δήλωσε πως «έπρεπε να είναι  κοινωνική ιδιοκτησία, διότι κοινωνική ιδιοκτησία μπορεί και να προστατεύσει το περιβάλλον»…