ΙΓΜΕ: Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

DSC00644

Για όσους αναρωτιούνται γιατί το ΙΓΜΕ γλυτωσε από την ειλημμένη απόφαση κατάργησής του, οι απορίες θα λυθούν αν διαβάσουν την τελευταία ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ. Αντιγράφω από την σημερινή ΑΥΓΗ:

«Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ σε σκληρή γλώσσα επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι απολυμένοι σε διαθεσιμότητα της Ελληνικός Χρυσός επιλέγουν να ξεχνούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων τους είναι παράνομες, άρα οι κινητοποιήσεις τους δεν στοχεύουν στον πραγματικό ένοχο που είναι η εταιρεία. Σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του τέως υπουργού Π. Σκουρλέτη να ανακαλέσει τις τεχνικές άδειες εξόρυξης χρυσού για τις Σκουριές γιατί η Ελληνικός Χρυσός (Eldorado) όχι μόνο δεν τηρούσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις σε σχέση με το σχέδιο επένδυσης για τη μεταλλουργία, αλλά και εξήγαγε εξορυγμένο υλικό στην Κίνα από αυτό που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσε στη μεταλλουργία χρυσού αποτέλεσε το πρόσχημα για την Eldorado για να απολύσει και να θέσει σε διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένους όταν το συγκεκριμένο μεταλλείο στις Σκουριές δεν απασχολούσε πάνω από 600. Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει καμία άδεια για ομαδικές απολύσεις θα πρέπει άμεσα να επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους και να σταματήσει να εκβιάζει τους μεταλλωρύχους στη Βόρεια Χαλκιδική και να δυναμιτίζει την οικονομική και κοινωνική ζωή στα Μαντεμοχώρια.»

Καταλάβατε τώρα γιατί τελικά δεν έκλεισε το ΙΓΜΕ;;; Έδωσε γη και ύδωρ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν τα «παιδιά τα δικά μας…».