Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΤΩΝ 1.000 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ!!!

pg21b

Ο υπουργός Θα μπορούσε να είναι ποιητής. Είναι όμως υπουργός. Οι προθέσεις του είναι αγαθές. Το ηλεκτρονικό γράμμα που έστειλε όμως σε δημοσιογράφους ενδεχομένως και σε άλλους κατασκηνωτές την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι (θεωρητικά) στην τούρλα του Σαββάτου, προκάλεσε όσο να ‘ναι μια αίσθηση. Σας παραθέτω το κείμενο:

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Προσκαλείστε στο πευκόφυτο ξενοδοχείο μου των 1.000 αστέρων, στη Σάρτη της Χαλκιδικής το Σαββατοκύριακο που έρχεται (8 8…), με αναχώρηση για Αθήνα όποτε θέλετε εσείς! Εμείς αναγκαστικά επιστρέφουμε τη Δευτέρα. Απαραίτητος εξοπλισμός: αντίσκηνο και sleeping bag. Για τους επιθυμούντες περισσότερες ανέσεις, σεντόνι, μαξιλάρι και λεπτό υπόστρωμα. ΔΕΝ υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ούτε Internet, τα κινητά τηλέφωνα όμως λειτουργούν. Η θάλασσα απέχει 400 μέτρα από τον χώρο της κατασκήνωσης και όποιο άτομο θέλει, κάνει ωραίο περπάτημα στο βουνό σε μονοπάτι που καταλήγει σε ένα βυζαντινό κτίριο. Η περιοχή ονομάζεται Καβουρότρυπες και απέχει έξι χιλιόμετρα από τη Σάρτη (ερχόμενος κάποιος από τη Βουρβουρού). Η θάλασσα έχει το μπλε σμαραγδί χρώμα και ακούγεται το βράδυ στον χώρο της κατασκήνωσης… Στον ουρανό ψάχνουμε τα αστέρια… Για τους λάτρεις της φύσης και της γαλήνης που χαρίζει, το τηλέφωνο επικοινωνίας 69… «

Για να μη σας παιδεύω σαββατιάτικα αναζητώντας ανάμεσα σε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης ποιος είναι ξενοδόχος χιλίων αστέρων, θα σας δώσω μια βοήθεια. Αν γυρίσουμε τον χρόνο μερικούς μήνες πίσω (επί ημερών συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ και σε περίοδο διαπραγματεύσεων με την τρόικα) και κάνουμε έναν παραλληλισμό με τον ένοικο της συγκεκριμένης υπουργικής καρέκλας, δεν υπήρχε περίπτωση ο τότε υπουργός όχι στις Καβουρότρυπες να πάει για μπάνιο το Σαββατοκύριακο, αλλά ούτε μέχρι το Καβούρι. Το πολύ-πολύ να χτύπαγε κανένα σουβλάκι παραπάνω. Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι το ξενοδοχείο του νυν υπουργού είναι ιδανικό για να ψάχνεις στον ουρανό τα αστέρια ένα βραδάκι του Αυγούστου. Οι Καβουρότρυπες είναι πράγματι μια παραλία που την ονειρεύεσαι και δεν πιστεύεις ότι υπάρχει όταν την αντικρίζεις.

ΤΑ ΝΕΑ, 08/08/2015