«ΜΑΜΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ;;;»

dddf0-metalorixoi

Είναι μια ερώτηση που κάνει από προχθές και κάθε βράδυ στη μητέρα του ο μικρός γιος ενός μεταλλωρύχου, που μαζί με ακόμη 164 συναδέλφους τους βρίσκονται αυτοέγκλειστοι στη στοά 59 του μεταλλείου της Ολυμπιάδας.

Βρίσκονται εκεί και άλλοι 1900 συνάδελφοι τους αντιμέτωποι όλοι μαζί με τον εφιάλτη της ανεργίας, επειδή η κυβέρνηση, 20 ώρες πριν την παραίτηση Τσίπρα, πρόκρινε την απόφαση της ανάκλησης των τεχνικών μελετών για τα υποέργα της Ολυμπιάδας και των Σκουριών ως την καλύτερη δυνατή λύση για να κρατήσει έστω με νύχια και με δόντια τη βουλευτική έδρα της Χαλκιδικής ενόψει των εκλογών που ήθελε να προκαλέσει.

Γι΄αυτά τα απάνθρωπα πολιτικά παιχνίδια, η  Ελένη Καραντώνα σύζυγος μεταλλωρύχου και μητέρα 4 παιδιών, χωρίς να φταίει  σε τίποτα, είναι αναγκασμένη να βρει την ψυχραιμία και τη δύναμη να διαχειριστεί την πολύ μεγάλη στεναχώρια που βρήκε την ίδια και την οικογένεια της και να δίνει “ανώδυνες” εξηγήσεις στα παιδιά της, γιατί ο πατέρας τους έχασε τη δουλειά του στα καλά καθούμενα.

Στην ίδια άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και η Ζωή Βουζονίκου. Σύζυγος μεταλλωρύχου και μητέρα 2 παιδιών.

«Βρισκόμαστε σε απόγνωση. δεν ξέρουμε τι μας περιμένει αύριο. Έχουμε ξαναζήσει την ανεργία και να μην έχουμε να δώσουμε ψωμί και γάλα στα παιδιά μας.Το σίγουρο είναι ότι μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας εξαιτίας και πάλι πολιτικών σκοπιμοτήτων…»

Οι αθέατες πρωταγωνίστριες και αφανείς ηρωίδες, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές μέσα στις Ελληνικές οικογένειες, οι γυναίκες και εν προκειμένω των μεταλλωρύχων άνοιξαν την καρδιά τους και είπαν αυτά και πολλά περισσότερα στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Δείτε και ακούστε της και εσείς στο βίντεο (εδώ)

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 27/08/2015]