ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ!

euro_draxmi

  • Το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα χρήματα που θα υφαρπάζονταν με τον τρόπο αυτό, θα χρησιμοποιούνταν, σύμφωνα με το σχέδιο για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μετά την επιβολή των capital controls.
  • Αυτό ήταν το σχέδιο μπολσεσβίκου Λαφαζάνη. «Σκέφτονται τώρα να χωρίσουν από “τους συμβιβασμένους, άθλιους μενσεβίκους φτιάχνοντας το πραγματικό κόμμα. Βρισκόμαστε στα 1903″ » γράφει ο καθηγητής Νικόλας Σεβαστάκης. Όπως καταλαβαίνετε στην μάχη αυτή θα συμμετείχαν εκτός από τον Στρατούλη, τον Μπαρουφάκη και τον ίδιο τον Λένιν- Λαφαζάνοφ, ο Μπαγκς Μπάνι, ο Αστερίξ και ο σκύλος του Λούκυ Λουκ, ο Ραταπλάν.
  • Ο Λαφαναζόφ έχει μεγάλη ιστορία με τέτοιου είδους καταστάσεις, εξεγέρσεις κ.λ.π. Ήταν στην οργάνωση- μαζί με τον Αλαβάνο- που στο Πολυτεχνείο το 1973 κατήγγειλε τους εξεγερμένους ως τρακόσιους προβοκάτορες. Η οργάνωση έκανε ολομέλεια συνωμοτική σε ένα πατάρι της σχολής και σκέφτηκε, όπως ο Ραν Ταν Πλάν: Αφού η χούντα κάνει την εξέγερση εμείς θα ματαιώσουμε τα σχέδια της,  αν πάρουμε θέση εναντίον της. Απλό. Τριάντα χρόνια μετά η οργάνωση ξανασκέφτηκε: «Αφού εμείς είχαμε την πλειοψηφία στην συνέλευση –πως ήταν δυνατόν να είμαστε εναντίον της;». Έλα, ντε.
  • Τα πράγματα από τότε δεν άλλαξαν πολύ- στον τρόπο σκέψης. Η οργάνωση του Λαφαζανόφ εντόπισε που είναι το Νομισματοκοπείο- στο Χολαργό- αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βρει που είναι τα… Χειμερινά Ανάκτορα! Δεν μπόρεσαν με τίποτα να εντοπίσουν τον Κερένσκι – κι όπως διαβάζω- το σχέδιο προέβλεπε την σύλληψη του Στουρνάρα!
  • Ο Αλέξης αφού σκότωσε τον Σοφοκλή, τον Κρέοντα και την Αντιγόνη ξαναχτύπησε χθες: και κατακρεούργησε και τον Αλτουσέρ: «Η ιστορία διαρκεί πολύ» είπε ενώ το σωστό είναι «Το μέλλον διαρκεί πολύ». Ούτε τα εξώφυλλα των βιβλίων δεν πια δεν έχει διαβάσει;
  • Kατά τα άλλα η ιστορία με τον Αλέξη και τον Λαό, του οποίου έχει κλέψει την καρδιά- και του διέλυσε το μυαλό, μου θυμίζει την παλιά ελληνική ταινία με τον Νίκο Σταυρίδη και την Τζένη Καρέζη, που πάει να βρει δουλειά γραμματέα στην επιχείρηση που έχει ο πρώτος με τον Μίμη Φωτόπουλο: «Ξέρεις Αγγλικά;» «Όχι!» «Δεν πειράζει»… «Ξέρεις γραφομηχανή;» «Όχι» «Δεν πειράζει!»…
  • «Πολύ σωστά αντέδρασε ο Λεουτσάκος στην παρουσία δημοσιογράφων έξω από τη συνεδρίαση της Αριστερής Πλατφόρμας. Από πότε πηγαίνουν δημοσιογράφοι στις γιάφκες; Μην τα διαλύσουμε πια όλα !» Το γράφει στο Φάτσο Ντόρο ο φίλος μου, ο Τέλης ο Σαμαντάς.
  • Είναι τρελοί -και γενναίοι- αυτοί οι Έλληνες – Γαλάτες. Κατάφεραν να κάνουν μια οικονομική συμφωνία σε εθνική τραγωδία- κυρίως χάρη στα αυτογκόλ. Κι όπως πάντα το γύρισαν το έργο σε μελό. Όπως πάντα οι εχθροί ήταν περισσότεροι. Οι Έλληνες όμως έπεσαν σαν ήρωες. Ο δε, Αλέξης είναι πραγματικός ήρωας. Δεκαοχτώ τον χτυπούσαν για δεκαεφτά ώρες και δεν έκλαψε καθόλου. Θα πρέπει να πέρασε δύσκολες ώρες και να τα είδε όλα. Δεν μιλάει πια ως «Ανδρέας», αλλά στην αρχή της συνέντευξης βγήκε ένα ηπειρώτικο – αθαμανιώτικο αξάν. Θα μπορούσα να πω πως ο Αλέξης πήγε Αντιγόνη και γύρισε Κρέων. Πήγε Κνίτης κι ήρθε σοσιαλδημοκράτης.
  • Κάποιος πρέπει να πει στην Ραχήλ Μακρή ότι η Βάρκιζα δεν είναι παραλία. Ο δε Άρης Βελουχιώτης δεν ήταν στα ΟΥΚ.  Τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, που η αριστερή -πλέον- Μπουμπουλίνα, έχει δηλώσει ότι θαυμάζει. Και, πούσαι! Τα γουναράδικα δεν είναι μαγαζί με γούνες.
  • Είναι φανερό ότι η Κωνσταντοπούλου το πάει για κατάληψη σχολείου. Αλλά δεν είναι σχολείο η Βουλή. Είναι παιδική χαρά! Κατά τα άλλα αυτό το κορίτσι που έπαιρνε επίδομα ανήλικης ως τα 38, φαίνεται πως ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΗ ΑΚΟΜΑ. Και κακομαθημένη.  Από τη νύχτα που κοιμήθηκε στην Βουλή (!) νομίζει πως είναι σπίτι της. Αλλά τι πα να πει δεν φεύγει; Κάποιος να της πει να μαζέψει τα ρούχα πούχει απλώσει στην ταράτσα του κοινοβουλίου                                                                                                                                                                                                                            Υ.Γ. Από ότι καταλάβατε από την συνέντευξη Τσίπρα, το ερώτημα του επόμενου δημοψηφίσματος. Θα είναι: «Θέλετε 80 δις; Απαντήστε με ένα Ναι ή ένα Όχι». Είναι πονηρός ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς. Στην εσωκομματική κρίση-να δείτε- που θα απαντήσει- όπως λέει πάλι ο φίλος μου ο Ρεπόρτερ Λάμδα- θα απαντήσει με …διαμαθητικό συμβούλιο. 

    Σας φιλώ.

    Θέλω και γω να γυρίσουμε στην δραχμή και την μαμά μου.

Αρχική