Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ…

377B63B4616CAE84E363E5F9C1B12772

Μα σε τι κόσμο ζούμε πια… Μάλλον, σε τι χώρα ζούμε; Ακόμα και τα όσα γίνονταν στην φανταστική χώρα του Ποτέ- Ποτέ, στην οποία ζούσε ο αγέραστος Πήτερ Παν, μοιάζουν πιθανότερα από αυτά που βιώνουμε στην σημερινή Ελλάδα… Δώστε βάση…

Πριν από μερικές μέρες η μοίρα της χώρας βρισκόταν στα χέρια ενός τύπου που από την πισίνα του στην Αίγινα συνιστούσε «λιτό βίο», έκανε το συμβούλιο υπουργών οικονομικών της Ε.Ε. να τρίβει τα μάτια του (όχι με την καλή έννοια), και στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία της βουλής για την παραμονή μας στην ευρωζώνη, απουσίαζε!

Έχουμε σήμερα δύο υπουργούς στην κυβέρνηση οι οποίοι ψηφίζουν αντίθετα από την βούληση της ίδιας της κυβέρνησης (!!!) και δεν παραιτούνται…

Έχουμε 15 βουλευτές της συμπολίτευσης που ψηφίζουν ΝΑΙ σε μια συμφωνία και σε μισή ώρα μετά την ψηφοφορία στέλνουν επιστολή μέσω της οποίας δηλώνουν πως δεν συμφωνούν με αυτό που ψήφισαν και δεν θα συναινέσουν σε ψήφιση μέτρων!

Έχουμε πρόεδρο βουλής η οποία δηλώνει κατά της συμφωνίας και προσπαθεί να κωλυσιεργεί όσο μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση… Όσον αφορά τα τελευταία νέα από τους κύκλους της, ακούστηκε το φοβερό: «Η πρόεδρος δεν παραιτείται ούτε κι αν το ζητήσει ο …Πάπας ο ίδιος…»!!! Ακούγεται πως θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της το ίδιο της το κόμμα!!!

Έχουμε υπουργό Ανασυγκρότησης τον αρχηγό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κυβερνώντος κόμματος!!!

Έχουμε Υπουργό Άμυνας έναν λαϊκιστή δεξιό το οποίο το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην φύγει από την συγκυβέρνηση… Και το παλεύει με νύχια και με δόντια.

Η κυβέρνηση υπάρχει περίπτωση να περάσει νομοσχέδια και διατάξεις με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης!!!

Και το κερασάκι στην τούρτα; Θα γίνει βουλευτής ο Γιώργος Κυρίτσης!!! Ναι, ναι… ο antigold δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ… Δείτε τι έγραφε προχθές στην ΑΥΓΗ….

«Η Βάρκιζα του 2015 δεν θα ήταν όμως η επίτευξη και η αποδοχή κακής συμφωνίας, αλλά η πτώση της μόνης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ευρώπη μέσα σε πέντε μήνες και μάλιστα με αυτοεξαίρεση: “Τα παρατάμε, δεν μπορούμε, δεν λερώνουμε τα χέρια μας”. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι που μπορεί και πρέπει να συγκρουστεί μέσα και έξω, να μην συνθηκολογήσει. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα του Όχι, η συμπαράσταση των προοδευτικών ανθρώπων ολόκληρης της Ευρώπης, η ελπίδα των δυνάμεων που πολεμάνε εναντίον της λιτότητας, από τα συνδικάτα της Γερμανίας, της Βρετανίας της Γαλλίας, μέχρι το Podemos και το Σιν Φέιν, δεν πρέπει να ακυρωθούν. Τραγική ειρωνεία, ότι από την απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944 μέχρι τη Βάρκιζα τον Φεβρουάριο του 1945 πάλι μόλις πέντε μήνες είχαν περάσει. Άμα κάνεις δυο φορές την ίδια μαλακία, δεν δικαιούσαι να ζητήσεις τρίτη ευκαιρία. Γιώργος Κυρίτσης»

Στο ίδιο μήκος κύματος, θα σχολιάσω πως άμα κάνεις δυο φορές την ίδια μαλακία, πιθανόν είσαι απλά μαλάκας…

Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας…