ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ “ANTIGOLD” ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

97940311

Διάβασα εχθές στο http://politesaristoteli.blogspot.gr/ την κάτωθι ανάρτηση:

«Πριν από λίγη ώρα μια κάτοικος Στρατωνίου δημοσιοποίησε στο facebook καταγγελία για επίθεση στο χώρο εργασίας της ίδιας και 2 ακόμη συναδελφισσών της από “antigold”.

H ρατσιστική επίθεση σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μέσω της καταγγελίας διαδραματίστηκε μέσα σε σούπερ μάρκετ γερμανικών συμφερόντων, που βρίσκεται στην Ιερισσό από άτομα που τάσσονται φανατικά εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας και τα οποία συν τοις άλλοις απαίτησαν την απόλυση τους!!!

Βασική αιτία; Το γεγονός ότι οι εργαζόμενες κατάγονται από το Στρατώνι σε συνάρτηση με το ότι οι σύζυγοι τους εργάζονται στα μεταλλεία!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν κρούσματα ρατσισμού και ψυχολογικού εκφοβισμού εναντίον συζύγων εργαζομένων μέσα σε εργασιακό χώρο. Ανάλογα στιγμιότυπα εκτυλίχθηκαν και πέρσι το καλοκαίρι στα τέλη Αυγούστου, όταν εκτός από τις φραστικές επιθέσεις “antigold” έγραψαν με σπρέι υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στην είσοδο και τις τζαμαρίες του καταστήματος. Είναι όμως δυνατόν να επαναλαμβάνονται τέτοιες ακραία αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές με αριστερή κυβέρνηση;

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε αν θα πάρουν θέση καταδίκης για το θλιβερό συμβάν η κυβερνητική βουλεύτρια μας, όπως και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο δήμος Αριστοτέλη και η εταιρεία που απασχολούνται οι 3 Στρατωνίσιες.

Εκτός από απογοητευτικό είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στις μέρες μας και πρέπει να καταδικάζονται χωρίς 2η σκέψη ανεξάρτητα τη θέση που μπορεί να έχει κάποιος όντας υπέρ η κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική».

Αν τα ανωτέρω ευσταθούν δεν με ενδιαφέρει καθόλου –μα καθόλου– η γνώμη της «αριστερής» κυβέρνησης, ούτε καμιάς βουλεύτριας… Με ενδιαφέρει η στάση της αστυνομίας και η επέμβαση του εισαγγελέα η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Εδώ δεν πρόκειται για συμβάντα σε διαδηλώσεις και πορείες… Εδώ μιλάμε για χώρο εργασίας!!!