ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ….

newego_LARGE_t_1101_54282697

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο πως ο κος Μανόλης Γλέζος «άδειασε» στην κυριολεξία τον Α. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του Σύριζα για την στάση που κρατάει στις διαπραγματεύσεις. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, στηλιτεύει την διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης που αυτή την στιγμή «επέλεξε να συζητάει με τους μαφιόζους τοκογλύφους ένα κατάλογο με φρικαλεότητες» όπως χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα.

Στην συνέντευξη που έδωσε στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο» ο Μ. Γλέζος δεν περιορίζεται σε στρογγυλεμένες εκφράσεις και λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο δημοψήφισμα τονίζει:

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε όχι στη βούληση των δανειστών. Εμείς γιατί πάμε και συζητάμε, για να υποταχθούμε; Για ποιο λόγο;» και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση δε θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να ταυτιστεί με τα κόμματα που εξέφραζαν τους δανειστές και τα οποία είχε καταγγείλει για τη στάση τους. Τα κόμματα αυτά όλο αυτό το διάστημα έσωζαν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ξεζουμίζοντας τον λαό. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί μαζί τους; Η κυβέρνηση θα έπρεπε να συμπεριφερθεί σύμφωνα με την ιστορία και την εντολή του ελληνικού λαού. Η εντολή στο δημοψήφισμα ήταν να απορρίψουμε τις προτάσεις των δανειστών. Γιατί πάμε και συζητάμε μαζί τους;», τόνισε.

«Εμείς αγωνιζόμαστε για τον ελληνικό λαό που πήρε την εξουσία στα χέρια του – υποτίθεται, γιατί δεν έχει πάρει ακόμα την εξουσία στα χέρια του, βαδίζουμε προς τα εκεί. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι λαοί. Εμείς θα πάμε με τους κυρίαρχους του κεφαλαίου; Η διαχωριστική γραμμή είναι: είσαι υπέρ των λαών ή υπέρ του κεφαλαίου και των μονοπωλίων;».

Μήπως ήρθε η ώρα το «ιστορικό στέλεχος» να πάει σπίτι του πλήρες δόξας και τιμής, διότι έχει αρχίσει και κάνει ζημιά όχι μόνο στο κόμμα, αλλά και στη χώρα του; Όσο διαυγής και να είναι η σκέψη του, στα 93 του χρόνια δύσκολα αλλάζει… Άλλο ο ηρωισμός, τα σύμβολα και η ιστορία, και άλλο η χάραξη της σημερινής πολιτικής της Ελλάδας για μια ευρωπαϊκή πορεία… Η θέση του δεν συνάδει με την ιδιότητά του… Ευρωβουλευτής είπαμε… Αλλά είδαμε και χειρότερα… Υπουργούς της κυβέρνησης που δεν συμφωνούν με τη γραμμή της!!!